Politie Zuid-Holland-Zuid

10/01 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 10-01-2008 o persberichten district II

INBRAAK IN WINKEL
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
GORINCHEM In de nacht van dinsdag 8 januari op woensdag 9 januari is ingebroken in een winkel in het Piazzacenter. De daders kwamen binnengekomen via het dak waarin een gat werd gemaakt. In de winkel werd vervolgens het alarm onklaar gemaakt waardoor men ongestoord te werk kon gaan. Er werden zakjes en rollen kleingeld gestolen evenals een hoeveelheid strippenkaarten en een aanzienlijke hoeveelheid rookwaar (shag en sigaretten) waaronder ook meerdere kistjes sigaren. De inbraak werd woensdagmorgen ontdekt waarna de eigenaar direct de politie inschakelde en aangifte deed.
De Unit Forensische Opsporing (UFO) heeft diverse sporen veiliggesteld die onderzocht zullen worden. Daarnaast heeft de politie een buurtonderzoek verricht waarbij bewoners van flats die uitkijken op het Piazzacenter een getuigenoproep in de brievenbus hebben gekregen. Mogelijk heeft iemand in de nacht van dinsdag 8 januari op woensdag 9 januari verdachte personen gezien. Zij en anderen die informatie hebben die betrekking heeft tot deze inbraak worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

INBRAAK IN SCHOOL
MOLENAARSGRAAF In de nacht van dinsdag 8 januari op woensdag 9 januari is ingebroken in een school aan de Provinciale Damseweg. Door de daders werd een raam geforceerd waarna twee complete computers (computerkast, flatscreen, toetsenbord en muis) werden buitgemaakt. De inbraak werd op woensdagmorgen 9 januari ontdekt waarna de politie werd ingeschakeld en aangifte werd gedaan. De Unit Forensische Opsporing heeft sporen veiliggesteld die onderzocht zullen worden. Indien er personen zijn die in de avond/nacht van dinsdag 8 januari op woensdag 9 januari iets verdachts hebben gezien rondom de school dan worden zij verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief)

BETRAPT OP FIETSENDIEFSTAL
LEERDAM De politie heeft woensdagavond 9 januari twee fietsendieven in de kraag gevat. Agenten in burger zagen hoe twee personen een jongen van 15 jaar en een 26-jarige man, beiden uit Leerdam twee fietsen wegnamen op het Europaplein. De verdachten werden in de kraag gevat op het Voorwaartsveld. De rechtmatige eigenaren van de twee fietsen zijn inmiddels door de politie getraceerd. Ze zijn erg blij dat ze hun fiets weer zo snel terug hebben. De verdachten zijn ingesloten.

RIJBEWIJS BEGINNEND BESTUURDER INGEVORDERD
GORINCHEM Het rijbewijs van een 21-jarige man uit Groot Ammers is woensdagavond 9 januari door de politie ingevorderd. De beginnend bestuurder reed op de Banneweg veel te hard en werd door surveillerende agenten aan de kant van de weg gezet. De jongeman reed een gecorrigeerde snelheid van 105 km per uur terwijl daar een maximum snelheid geldt van 50 km per uur.