Politie Zuid-Holland-Zuid

10/01 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 10-01-2008 o persberichten district I

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
ZWIJNDRECHT De politie heeft op woensdagmorgen 9 januari een 31-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt en doorgereden was. De man reed met zijn vrachtwagen met oplegger op de Lindtsedijk. De man moest op een gegeven moment keren omdat hij te ver gereden was. Daarbij reed hij tegen een toegangshek van een bedrijf waardoor de betonnen voet waarmee het hekwerk in de grond ligt verankerd, in zijn geheel uit de grond werd gereden. Ook een vlaggenmast werd uit de grond gereden. De vrachtwagen reed na de aanrijding door. Hij verklaarde op het politiebureau niets gemerkt te hebben. Personeel van het betreffende bedrijf schakelde de politie in en zochten zelf in de omgeving naar de doorgereden vrachtwagenchauffeur. Hij werd gevonden bij een bedrijf op de Merwedeweg. De Roemeen kreeg een boete van 220 euro waarna hij zijn weg weer mocht vervolgen.

AAN DE WANDEL MET GESTOLEN BEELDSCHERM
DORDRECHT Een 21-jarige man uit Dordrecht is woensdag 9 januari rond het middaguur door de politie aangehouden in de Wijnstraat. Surveillerende agenten zagen de man met een computerbeeldscherm onder zijn arm lopen. De agenten spraken de man en vroegen hem hoe hij aan het beeldscherm kwam. De man verklaarde het van een junk gekocht te hebben. De politie verzocht de 21-jarige plaats te nemen in de politiebus voor controle. Na een check van gegevens op het computerbeeldscherm bleek deze bij een bedrijf in Rotterdam te zijn gestolen. Hiervan is aangifte gedaan. De man werd na verhoor weer heengezonden. Hij had al het vermoeden dat het om een gestolen beeldscherm ging en had de intentie om het scherm door te verkopen en er een beetje winst op te maken. Er wordt proces-verbaal opgemaakt voor heling.

LASTPAK
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 9 januari een 44-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Visstraat wegens openbare dronkenschap. De politie had eerder op de dag al bemoeienis gehad met de man die met nog twee mannen op straat alcohol nuttigde en het winkelend publiek overlast bezorgde. s Ochtends werden ze weggestuurd met de waarschuwing dat bij terugkomst ze aangehouden zouden worden. De 44-jarige werd s middags echter weer gesignaleerd, deze keer in het bijzijn van andere overlastgevende personen onder invloed van drank. De politie hield hem aan en stuurde de overigen weg. Na verhoor is de man heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GESTOLEN SNORFIETS
DORDRECHT De politie heeft op woensdagmiddag 9 januari een 52-jarige man uit Zwijndrecht aangehouden in de H.W. Mesdagstraat in Dordrecht. Surveillerende agenten zagen de man op een snorfiets zonder kentekenplaat rijden en controleerden de man en de snorfiets. Na controle van het voertuig bleek deze van diefstal afkomstig. De snorfiets werd eind 2006 gestolen uit een schuur aan de Adriaen van Ostadestraat. De man werd aangehouden. Hij verklaarde de snorfiets van iemand gekocht te hebben. Hij wilde het voertuig opknappen. Na verhoor is de man heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De rechtmatige eigenaar zal in kennis worden gesteld van de vondst van de snorfiets.

FIKKIE STOKEN
ZWIJNDRECHT Op woensdagmiddag 9 januari zijn vier jongens van 12 jaar uit Zwijndrecht aangehouden in winkelcentrum Walburg aan het Hof van Holland. De beveiliging in het winkelcentrum kreeg de melding dat een groepje jongeren brand zou stichten in een doodlopend steegje, genaamd De Dollard. Dit is gelegen achter een parfumeriewinkel. Een beveiligingsmedewerker nam poolshoogte en kreeg van het personeel van de parfumeriewinkel te horen dat zij het brandje inmiddels hadden geblust. De vier jongeren waren weggerend. De beveiligingsmedewerker traceerde de jongens en nam ze mee naar zijn kantoor waar hij de politie inseinde. De knaapjes hadden wat papier in brand gestoken. Dit leidde tot een zwartgeblakerde muur maar niet tot schade. Op het politiebureau werden de ouders van de jongens in kennis gesteld. Na insluiting en verhoor mochten de vier woensdagavond weer naar huis. Ze hebben bekend fikkie te hebben gestoken. De vier krijgen mogelijk een HALT-straf.

BROERS DE KLOS
DORDRECHT Een 30-jarige man uit Dordrecht is woensdagmiddag 9 januari op heterdaad betrapt op het stelen van een paar blikjes bier. Agenten in burger kwamen de 30-jarige een bekende veelpleger tegen in de binnenstad van Dordrecht. De dienders besloten hem te volgen. In een supermarkt aan de Voorstraat zagen de agenten dat de veelpleger vier blikjes pakte waarvan hij er twee in zijn zak stopte en deze niet afrekende bij de kassa. De veelpleger werd direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau aan de Groenmarkt. De 30-jarige mocht op het bureau even naar huis bellen om zijn familie in kennis te stellen. De man zei daarbij echter tegen zijn 28-jarige broer dat hij even naar het politiebureau moest komen omdat hij nog post voor hem had. De broer deed dit ter goeder trouw maar werd direct aangehouden toen op het politiebureau bleek dat hij nog 14 dagen hechtenis had open staan. Beide broers zijn daarop ingesloten.

FIETS TERUG
DORDRECHT Een 15-jarige jongen uit Dordrecht heeft zijn gestolen fiets terug gevonden. De tiener zag de tweewieler woensdagavond 9 januari staan bij een voetbalvereniging aan de Reeweg Oost. Hij schakelde de politie in die op de uitkijk bleef staan totdat iemand met de fiets wegging. Dit gebeurde. Een 14-jarige jongen uit Dordrecht wilde op de tweewieler stappen maar werd tegengehouden door de agenten. Hij moest mee naar het politiebureau. Zijn vader kwam daar ook heen omdat hij de fiets voor zijn zoon had gekocht van een kennis. Na het afleggen van een verklaring mochten vader en zoon weer naar huis. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

HAND TUSSEN DE ROLTRAP
DORDRECHT In een winkel aan de Johan de Wittstraat heeft woensdagmiddag 9 januari een 4-jarig jongetje uit Dordrecht vastgezeten met zijn hand tussen de roltrap. Met behulp van koevoeten werd de roltrap teruggedraaid waardoor het handje van het slachtoffer weer vrij kwam. Het jongetje werd door ambulancepersoneel naar het ziekenhuis in Dordrecht gebracht. Het precieze letsel is vooralsnog onbekend.

HENNEPKWEKERIJ ONTDEKT
DORDRECHT In een woning aan de Veersteiger is woensdagmiddag 9 januari een hennepkwekerij ontdekt. De politie was getipt en stelde een onderzoek in, in de woning. er werden in meerdere ruimtes hennepplanten ontdekt, in totaal zon 664 planten. Eneco constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. Hiervan zal aangifte worden gedaan. De Unit Forensische Opsporing heeft sporen veilig gesteld en zal deze onderzoeken. Alle apparatuur en planten zijn vernietigd. Er wordt een onderzoek ingesteld.