Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 10 januari 2008

Minke Schoon en Nancy Hanterink: 053-4555588

Politie zoekt getuige van aanrijding

Almelo

Aan het Slot in Almelo heeft op zondag 6 januari een aanrijding plaatsgevonden tussen een 19-jarige automobiliste uit Almelo en een 20-jarige automobilist uit Almelo. Om de toedracht van de aanrijding te verduidelijken is de politie op zoek naar een getuige.

Op zondag 6 januari vond er omstreeks 20.15 uur aan het Slot in Almelo een aanrijding plaats tussen een 19-jarige automobiliste uit Almelo en een 20-jarige automobilist uit Almelo. Omdat de toedracht van de aanrijding voor de politie niet duidelijk is zoekt zij een getuige die op het moment van de aanrijding, tussen 20.15 en 20.20 uur, voorbij reed in een Opel Combo. Deze getuige is van belang omdat hij of zij vermoedelijk de aanrijding heeft zien gebeuren en een en ander kan verhelderen. Hij of zij kan contact opnemen met de Afdeling Almelo van de Politie Twente via 0900-8844.

Onderstaand het persbericht zoals deze afgelopen maandag door ons werd verstuurd.

Gewonden bij frontale aanrijding

Almelo

Een 19-jarige Almelose automobiliste en een 20-jarige Almeloër, als passagier van een 20-jarige automobilist uit Almelo, zijn op zondag 6 januari gewond geraakt bij een aanrijding op het Slot in Almelo.

Op zondag 6 januari kreeg de politie omstreeks 20.30 uur een melding van een aanrijding op het Slot in Almelo. Een 20-jarige automobilist uit Almelo reed over het Slot in Almelo komende uit de richting van de Ootmarsumsestraat. Ter hoogte van een wegversmalling kwam de 20-jarige in frontale aanrijding met een tegemoetkomende 19-jarige automobiliste uit Almelo. Bij de aanrijding raakte de 19-jarige Almelose en een 20-jarige passagier, die bij de 20-jarige Almeloër inzat, gewond. Beiden werden per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De politie onderzoekt de toedracht van de aanrijding. (08-002652)

Winkeldieven aangehouden

Enschede

Een 37-jarige man uit Apeldoorn en een 33-jarige vrouw uit Deventer werden woensdag 9 januari aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van winkeldiefstal bij een supermarkt aan de Van Loenshof in Enschede.

Op woensdag 9 januari werd omstreeks 17.00 uur gemeld dat er een winkeldiefstal had plaatsgevonden bij een supermarkt aan de Van Loenshof in Enschede. Ter plaatse bleek dat een man en een vrouw gezamenlijk de winkel in waren gekomen. Na een tijdje in de winkel te hebben rondgelopen, probeerde de vrouw de zaak met een tas met boodschappen, zonder te betalen, te verlaten. Ook de man bleek in eerste instantie boodschappen in een tas te hebben gestopt, maar deze later weer teruggezet te hebben.Het winkelpersoneel wist ook de man tegen te houden, toen bleek dat de vrouw goederen probeerde te stelen.

Omdat bleek dat de man en de vrouw bij elkaar hoorden, werden beiden overgedragen aan de politie. De man, een 37-jarige Apeldoorner, en de vrouw, een 33-jarige Deventerse, werden aangehouden. Zij werden overgebracht naar het politiebureau, waar zij voor verder onderzoek in verzekering zijn gesteld. (08-004071)

Bejaarde vrouw bestolen

Vroomshoop

Een 76-jarige vrouw uit Vroomshoop werd op vrijdag 21 december 2007 in haar woning aan De Vogelkers slachtoffer van diefstal door twee onbekende vrouwen, die zich voordeden als hulpverleners.

Op vrijdag 21 december deed een 76-jarige vrouw uit Vroomshoop aangifte van diefstal. Zij vertelde dat omstreeks 16.30 uur twee vrouwen bij haar aan de deur kwamen. De vrouwen stelden zich valselijk voor als medewerksters van een hulpverlenende instantie en wilden graag binnenkomen. De 76-jarige liet het duo binnen en sprak in haar woning met hen. Na vertrek van de beide vrouwen, ontdekte de 76-jarige dat er goederen uit haar handtas weggenomen waren.

Omdat er mogelijk sprake is van meerdere van soortgelijke incidenten, worden mensen die mogelijk ook slachtoffer zijn geweest van een soortgelijke benadering verzocht zich te melden bij de politie. Zij kunnen contact opnemen met de politie Twente, telefonisch bereikbaar via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

De politie Twente waarschuwt burgers voor een dergelijke benadering, waarbij onbekenden zich voordoen als hulpverleners of aanverwante beroepsgroepen. De politie adviseert om in dergelijke gevallen te verifiëren of de betreffende persoon inderdaad werkzaam is bij de instelling waar hij of zij zich voor uitgeeft, bijvoorbeeld door te vragen naar een geldig legitimatiebewijs. (07-164380)

Fietser gewond bij aanrijding

Rijssen

Een 47-jarige fietser uit Rijssen is op woensdag 9 januari gewond geraakt bij een aanrijding met een 48-jarige automobilist uit Nijverdal op de Jutestraat in Rijssen.

Op woensdag 9 januari reed omstreeks 17.00 uur een 48-jarige automobilist uit Nijverdal over de Morsweg in Rijssen. Ter hoogte van de Juteweg sloeg de 48-jarige linksaf en zag hierbij een 47-jarige fietser uit Rijssen over het hoofd die stil stond op de Juteweg en over wilde steken. Bij de aanrijding raakte de 47-jarige fietser gewond en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. (08-004067)

Bromfietser gewond bij aanrijding

Enschede

Een 17-jarige bromfietser uit Enschede is op woensdag 9 januari gewond geraakt bij een aanrijding met een 56-jarige automobilist uit Enschede op de kruising Kanaalstraat met de Auke Vleerstraat in Enschede.

Op woensdag 9 januari reed omstreeks 08.30 uur een 56-jarige automobilist uit Enschede over de Auke Vleerstraat in Enschede komende uit de richting van de Thermen. Op de kruising met de Kanaalstraat wilde de 56-jarige linksaf slaan. Hij kreeg op dat moment, wegens grote drukte op de weg, voorrang van een over dezelfde weg tegemoetkomende vrachtwagenchauffeur. Toen de 56-jarige voor de vrachtwagen langs linksaf sloeg, kwam hij in aanrijding met een 17-jarige tegemoetkomende bromfietser die op dat moment de vrachtwagen rechts over het fietspad inhaalde. Bij de aanrijding raakte de 17-jarige bromfietser gewond en werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis van Enschede gebracht. Omdat de 17-jarige niet over het fietspad had moeten rijden, maar over de Auke Vleerstraat achter de vrachtwagen had moeten blijven, wordt tegen hem proces-verbaal opgemaakt. (08-003691)

Auto rijdt van talud

Wierden

Een 22-jarige automobilist uit IJmuiden en zijn passagier, een 20-jarige vrouw uit Hardenberg, zijn op woensdag 9 januari gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Bedrijvenparksingel in Wierden.

Op woensdag 9 januari kreeg de politie omstreeks 13.00 uur een melding van een eenzijdig ongeval op de Bedrijvenparksingel in Wierden.Ter plaatse zagen agenten een auto op de kop onder aan het talud liggen. Een 22-jarige automobilist uit IJmuiden reed met zijn auto over de Bedrijvenparksingel komende uit de richting van Vriezenveen. Door een moment van onoplettendheid kwam de 22-jarige met zijn auto in de berm aan de rechterzijde van de weg. Toen hij vervolgens een stuurcorrectie naar links maakte raakte hij de macht over het stuur kwijt en reed het talud aan de rechterzijde van de weg af. Vervolgens kwam de auto onder aan het talud op zijn kop tot stilstand. De 22-jarige automobilist en zijn 20-jarige passagiere uit Hardenberg konden zich op eigen kracht uit de auto bevrijden. Beiden raakten gewond en werden overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. De politie heeft de auto af laten slepen en heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de aanrijding. (08-003896)

Vrouw beroofd bij pinautomaat

Enschede

Een 62-jarige vrouw uit Enschede is op woensdag 9 januari beroofd toen zij geld pinde bij een automaat aan de Boulevard 1945 in Enschede. De politie zoekt getuigen van deze beroving.

Op woensdag 9 januari kreeg de politie omstreeks 18.00 uur melding van een beroving bij een pinautomaat aan de Boulevard 1945 bij een bank op de hoek met de Oldenzaalsestraat in Enschede. Een 62-jarige vrouw uit Enschede was hier aan het pinnen. Toen het gepinde geld uit de automaat kwam, kwam er ineens een manspersoon naast haar staan die het geld, enkele honderden euro's, uit de automaat pakte en vervolgens snel wegfietste. De dader fietste op een damesfiets weg in de richting van de C.F. Klaarstraat. Het signalement van de dader luidt;
- Jongeman met een slank postuur, kaal hoofd en ongeschoren gezicht
- Dader droeg een zwarte jas en een blauwe spijkerbroek

Getuigen die informatie hebben over de identiteit van de dader kunnen contact opnemen met de Afdeling Enschede binnenstad van Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (08-004074)

Politie zoekt slachtoffers van fietsendiefstal in centrum Borne

Borne

Op donderdag 3 januari hield de politie een 22-jarige man uit Borne aan op verdenking van diefstal van een fiets aan de Grotestraat in Borne op 28 september vorig jaar. Tijdens het verhoor bekende de 22-jarige meer fietsen in het centrum van Borne te hebben gestolen in de jaren 2006 en 2007.

De politie vraagt mensen die in 2006 en 2007 slachtoffer werden van diefstal van hun fiets in het centrum van Borne (niet het station) en die nog geen aangifte bij de politie hebben gedaan, zich te melden. Zij kunnen contact opnemen met de Afdeling Borne van Politie Twente via 0900-8844 of zich melden aan de balie van het politiebureau in Borne voor het doen van een aangifte. Aangifte kan men ook doen per computer via www.politie.nl

Onderstaand het persbericht zoals deze vrijdag 4 januari werd verstuurd;

Politie houdt verdachte van diefstal aan

Borne

Na een onderzoek hield de politie op donderdag 3 januari omstreeks 15.00 uur in zijn woonplaats een 22-jarige man uit Borne aan. Hij wordt verdacht van diefstal van een fiets op vrijdag 28 september aan de Grotestraat in Borne.

Op vrijdag 28 september deed een 84-jarige Bornse aangifte van diefstal van haar fiets. De politie startte een onderzoek en hield aan de hand van camerabeelden op donderdag 3 januari omstreeks 15.00 uur een 22-jarige man uit Borne aan. Na verhoor bekende hij de diefstal gepleegd te hebben. Tegen de 22-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. De fiets van de 84-jarige werd op 29 september teruggevonden bij het NS station in Borne. (08-127105)