Ingezonden persbericht


Persbericht

Goodman verkoopt kantoorgebouw van bijna 2.000 m2 in Eindhoven

Amsterdam, 10 januari 2008 - Goodman Property Investors, de investeringstak van Goodman, heeft voor zijn klant pensioenfonds Alecta een kantoorgebouw van 1.980 m2 in Eindhoven verkocht aan CST Vastgoedbeleggingen. De vastgoedportefeuille van het Zweedse pensioenfonds vertegenwoordigt na de verkoop een bedrag van EUR 157 miljoen en omvat logistieke centra, kantoren en winkels. DTZ Zadelhoff Eindhoven trad als makelaar op voor Goodman bij deze transactie.

Het kantoor bevindt zich op het Science Park van bedrijventerrein Ekkersrijt in Son en Breugel. Dit terrein beslaat een oppervlakte van 240 ha en huisvest meer dan 300 bedrijven met in totaal 10.000 medewerkers. De nabijheid van Eindhoven Airport, water- en snelwegen A50 en A58 maakt Ekkersrijt tot een aantrekkelijke vestigingsplaats.

Bob Reidsma, managing director van Goodman Nederland: "De verkoop van het pand in Eindhoven maakt onderdeel uit van de nieuwe koers die Goodman voor Alecta voor ogen heeft. Het fonds Alecta verschuift haar investeringsfocus door in 2008 EUR 200 miljoen extra te investeren in grootschalige logistieke centra, kantoren op A1 locaties in de vijf grootste steden in Nederland en grote winkelcentra."

Over Goodman Property Investors
Goodman Property Investors is een geïntegreerde internationale vastgoedinvesteerder met bijna EUR 15 miljard in beheer. Als onderdeel van de Goodman Group heeft de investeerder beschikking over wereldwijde vastgoedexpertise en gedetailleerde kennis van internationale markten. Goodman Property Investors biedt diverse investeringsproducten, waaronder directe vastgoedinvesteringen, 'pooled' fondsen en multi-managerfondsen. Het investeringsbeleid van Goodman Property Investors is gebaseerd op onderzoek en streeft ernaar in iedere fase van investeringen waarde toe te voegen.

Over Goodman
Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep, genoteerd aan de Australische beurs met activiteiten in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Europa. De Goodman Group, bestaande uit Goodman International Limited en Goodman Industrial Trust, heeft een geschatte marktkapitalisatie van EUR 7,25 miljard (AUD 11,8 miljard). Hiermee is het 's werelds op een na grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroep.

Goodman is sinds enkele jaren actief op de Europese markt met de aankoop van vastgoedspecialisten Arlington Securities (december 2005), Eurinpro International (mei 2006), Akeler (november 2006) en Rosemound Developments (april 2007). De groep is sinds juli 2007 wereldwijd actief onder het merk Goodman. Voor meer informatie, kijk op www.goodmanintl.com of neem contact op met:

Eva Winnen
Goodman
t: +32 2 263 40 68
e: eva.winnen@goodmanintl.com

Renske Westerhof
Zeno Group
t: 020 30 10 989
e: renske.westerhof@zenogroup.com