Gemeente Aa en Hunze


07-01-2008 Eerste geboortekoffer uitgereikt

2008-baby

Burgemeester Eric van Oosterhout heeft op donderdag 10 januari 2008 de eerste Geboortekoffer van de gemeente Aa en Hunze uitreikgereikt aan de ouders van Marit Jolijn Hamminga uit Annen. Marit Jolijn is geboren op 2 januari 2008 om 01.59 uur. Zij is daarmee de eerstgeborene in 2008 in de gemeente Aa en Hunze.

De Geboortekoffer is een initiatief van Icare Jeugdgezondheidszorg en de gemeente. In de Geboortekoffer zit opvoedings- en andere nuttige informatie voor ouders, vanuit gemeentelijke instellingen, thuiszorg en andere instanties. De koffer bevat verder onder andere een felicitatiebrief van de burgemeester, een knuffel, een Geboorte-cd en een O-magazine. De O in O-magazine staat voor Ontwikkeling, Opvoeding en Ondersteuning.

De Geboorte-cd is een cd met rustgevende muziek uitgegeven door Unicef. Deze unieke cd wordt door de gemeente kado gedaan bij de geboorteaangifte als blijvende herinnering wordt aan dit speciale moment op het gemeentehuis. Van elke cd gaat EUR 0,50 naar Unicef voor een vaccinatie van een baby in een ontwikkelingsland.

De geboortekoffer wordt vanaf nu als welkomstgeschenk uitgereikt aan de ouders van een nieuwe burger in de gemeente. Dit gebeurt bij de geboorteaangifte. Ouders van kinderen die in een ziekenhuis worden geboren en dus in een andere gemeente aangifte doen kunnen de koffer in het gemeentehuis ophalen.