Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Twello- Vernielingen rond jaarwisseling

De politie ontvangt nog steeds aangiften van vernielingen gepleegd tijdens de jaarwisseling, bijvoorbeeld de aangifte van vernieling van een auto die geparkeerd stond op de parkeerplaats voor het gemeentehuis, aan de H W Iordensweg in Twello. De auto brandde op 1 januari tussen 00.30 en 00.45 uur volledig uit. De oorzaak van de brand is vermoedelijk vuurwerk. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De politie vraagt benadeelden van vernielingen om aangifte te doen via internet (www.politie.nl) of door een afspraak te maken via telefoonnummer 0900-8844.


---
Warnsveld- Bestuurder gewond na botsing met boom

Een 25-jarige bestuurder uit Zutphen is na een eenzijdig ongeval in de nacht van woensdag op donderdag 10 januari op de Lochemseweg in Warnsveld gewond geraakt. Het slachtoffer verloor de macht over het stuur en botste tegen een boom.

De man reed rond 05.15 uur over de Lochemseweg in de richting van Lochem. Door een stuurfout na een bocht kwam hij met zijn auto in de rechterberm terecht. De man stuurde vermoedelijk krachtig naar links, waardoor hij weer op de weg en vervolgens op de linkerrijbaan kwam te rijden. Daar kwam op dat moment een tegenligger aan, waarop de man naar rechts stuurde. Hierbij kwam hij opnieuw in de rechterberm terecht en botste tegen een boom aan. Hierdoor raakte hij gewond. De man bleef bij kennis en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Het is voor de politie nog onduidelijk welk letsel de man heeft opgelopen.
---
Eefde- Illegale stort asbestplaten

De politie is een onderzoek gestart naar een paar op dinsdag 8 januari aangetroffen asbestplaten. De asbestplaten zijn door een onbekend persoon illegaal aan de Mettrayweg in Eefde gestort. De politie is in verband met het onderzoek op zoek naar getuigen die iets van de illegale stort gezien hebben. Contact met de politie is mogelijk via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


---
Lochem- Illegale stort afval

De politie is een onderzoek gestart naar de illegale stort van afval. Het afval werd op donderdag 3 januari aan de Dochterenseweg in Lochem, net voor de brug over het Twentekanaal, aangetroffen. Het afval bestaat uit twee bureaustoelen, een boekenkast en twee koffers. Eén van de koffers was gevuld met babykleding. De politie is in verband met onderzoek op zoek naar getuigen van deze illegale stort. Contact met de politie is mogelijk via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


---
Lochem- Eigenaar fototasje met geheugenkaarten gezocht

De politie is op zoek naar de eigenaar van een fototasje met daarin enkele geheugenkaartjes. Het tasje werd op 31 december 2007 in het buitengebied van Lochem aangetroffen.

De eigenaar van het fototasje met daarin de geheugenkaarten kan zich bij de politie melden via 0900-8844.
---
Zutphen/Lochem- Bestuurders ontvangen waarschuwingen

Bij verkeerscontroles op diverse locaties in de gemeenten Zutphen en Lochem hebben bestuurders die op woensdag 9 januari een overtreding begingen in plaats van boetes waarschuwingen ontvangen. Bij de controles in Zutphen die in de middag plaats vonden, kregen 20 bestuurders een waarschuwing voor een te hoge snelheid en zeven voor het niet dragen van de gordel. Bij de controle 's avonds in Lochem kregen 10 bestuurders een waarschuwing voor een te hoge snelheid en 10 voor het niet dragen van de gordel.

In het kader van de politieacties werd er ditmaal niet bekeurd, maar zijn betrokkenen gewezen op de risico's van hun gedrag.

Einde berichten