Ingezonden persbericht


Persbericht

Heeswijk-Dinther, 9 januari 2008

RECORD AANTAL BEZOEKERS KASTEEL HEESWIJK

Kasteel Heeswijk werd in 2007 door ruim 50.000 gasten bezocht. Hiervan bezochten bijna 21.000 bezoekers het kasteelmuseum, 3000 meer dan in 2006. Met dit aantal vestigen wij een record sinds de restauratie van het kasteelmuseum in 2000. Eenzelfde aantal was te gast bij Kasteel Heeswijk Horeca in de prachtige middeleeuwse keldergewelven voor feesten en partijen of in het Koetshuis voor een zakelijke ontvangst. Ook de huwelijkssluitingen, de kasteelconcerten en andere culturele activiteiten in de Wapenzaal leverden nog een extra aantal van 10.000 op.

Dit mooie resultaat heeft te maken met de koerswijziging die het bestuur van Stichting Kasteel Heeswijk in 2006 heeft ingezet, door het aanstellen van een conservator/beheerder, een functie die in 2007 werd gewijzigd in een directeurschap. De programmering van evenementen en activiteiten werd uitgebreid. Verruiming van openingstijden heeft plaatsgevonden en veel aandacht ging uit naar samenwerking met de Provincie Noord-Brabant, met de Gemeente Bernheze en met andere culturele organisaties. De Harry Potter Kasteelnacht, die voor iedereen gratis toegankelijk was, bleek een groot succes. Het evenement trok bijna 1000 bezoekers (600 kinderen) en trok publicitair veel aandacht. Ook op educatief gebied is vooruitgang geboekt. Met het proviciale project Museumschatjes trok Kasteel Heeswijk 1050 schoolkinderen. Verder is er een steeds betere samenwerking met de educatieve marktplaatsen in het bijzonder met CUBE (Bernheze) o.a. het educatieve Rabobankproject en met Plein 23 (Veghel).

Openingstijden
Het museum is tot 1 mei in de wintermaanden op zondag open en vanaf 1 mei ook weer tijdens weekdagen. Een extra openingsdag met VORSTelijk onthaal is vrijdag 29 februari met een middagprogramma (12.00-17.00 uur) en een avondprogramma vanaf 19.30 uur. De relatie van de familie Van den Bogaerde met het koningshuis speelt dan de hoofdrol, maar ook voor koning winter zal een glansrol worden weggelegd. Het definitieve programma is vanaf week vier bekend.

Entree: ¤ 5.00 (volwassenen) en ¤ 2.50 (4 t/m 12 jaar).

========================einde persbericht========================

NB Meer informatie of foto's telefonisch via 0413 292024 of per mail via j.kerkhoff-kasteelheeswijk@hetnet.nl. Actuele informatie www.kasteelheeswijk.nl