Ingezonden persbericht


LaCie introduceert de nieuwe LaCinema Premier Multimedia harde schijf

Directe weergave films, foto's en muziek op tv met multimedia-harddrive met 1TB* opslagcapaciteit

()
()

Amsterdam, 10 januari 2008 - LaCie introduceert de nieuwe LaCie LaCinema Premier, een multimedia-harde schijf met een USB 2.0-aansluiting, die gebruikers eenvoudig een thuisbioscoopervaring biedt. Dankzij de ingebouwde plug-in zijn films, foto's en muziek direct af te spelen op een televisietoestel. Deze digitale bestanden zijn op de schijf op te slaan na aansluiting op een pc of Mac. De LaCinema Premier is verkrijgbaar met capaciteiten van 500GB, 750GB en 1TB. Het apparaat ondersteunt praktisch alle video-, audio- en fotoformaten en maakt surround-geluid mogelijk. Met de inbegrepen afstandsbediening is menunavigatie op het scherm erg eenvoudig.

De LaCinema Premier heeft de capaciteit om volledige mediabibliotheken op te slaan en speelt de meeste videoformaten af. Het apparaat biedt tevens 1080i (HDTV-)videobeeldverbetering. Hiermee zijn videoafbeeldingen aan te passen aan de meest recente lcd- en plasma-tv's voor optimale beeldbeleving via een componentenkabel.

De LaCinema Premier ondersteunt de volgende digitale formaten.
* Muziek: MP3, WMA, AC3, OGG Vorbis.

* Video: MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DVD-Video (ISO, IFO, VOB).
* Foto: JPEG.

"De LaCie LaCinema Premier is een gebruiksvriendelijke multimedia-harde schijf voor consumenten die op een tv-scherm willen genieten van hun (grote digitale bestanden ", zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. "Met zijn hoge capaciteit en eenvoud is deze bijzondere harde schijf een enorme verbetering ten opzichte van standaard dvd-spelers. Zo speelt het apparaat rechtstreeks digitale muziek, films en foto's af zonder dat gebruikers eerst een cd of dvd hoeven te branden."

De LaCie LaCinema Premier is compact en krachtig, en garandeert uitwisseling met veel mediaformaten. Het apparaat kan ook dienen als een externe harde schijf voor dataopslag. Met de USB 2.0-interface is de schijf direct aan te sluiten op een computer en zo ook als eenvoudige back-upoplossing te gebruiken. De LaCie '1-Click' Backup-software voor probleemloze back-ups wordt meegeleverd.

De LaCie LaCinema Premier kan tot 1.000 films, 320.000 muziekbestanden of 1.000.000 foto's opslaan*. Beschikbaarheid
De LaCie LaCinema Premier is wereldwijd verkrijgbaar via het dealernetwerk van LaCie. Voor meer productinformatie: www.lacie.nl.

Prijzen (inclusief btw)

* LaCie LaCinema Premier 500GB ¤ 229,00
* LaCie LaCinema Premier 750GB ¤ 289,00
* LaCie LaCinema Premier 1TB ¤ 429,00

Over LaCie

LaCie is de wereldwijd toonaangevende producent van randapparatuur voor gegevensopslag voor pc- en Macintosh-systemen. Het bedrijf levert via een gespecialiseerd dealernetwerk innovatieve oplossingen voor creatieve professionals die gebruikmaken van multimediatoepassingen (grafisch, audio, video, webdesign en digitale fotografie). De producten van LaCie onderscheiden zich door het originele design van ontwerpers als Philippe Starck, Design by F.A. Porsche, Neil Poulton, Ora-Ïto, Karim Rashid en Sam Hecht. LaCie heeft vestigingen in de Verenigde Staten, Europa en Japan, en is genoteerd aan de Paris Nouveau Marché (code 5431).