Klas voor gehandicapten in BredeSchool

donderdag 10 januari 2008

In de nieuwe Brede School in Goirle komt een klas voor ernstig gehandicapte kinderen. Kinderen met een lichtere beperking krijgen samen met hun leeftijdgenoten les.

Een uniek initiatief, aldus Jan van de Wouw van de stichting Amarant in Tilburg, die zich inzet voor mensen met een beperking. In het Brabants Dagblad zegt hij dat alleen basisschool Stellaertshoeve in Tilburg soortgelijke plannen heeft. De opzet is kinderen met een beperking zo lang mogelijk deel te laten nemen aan het regulier onderwijs.
In de praktijk zal het zo zijn dat de leerlingen met een beperking eigen klassen krijgen, maar de grote winst is volgens Van de Wouw dat alle kinderen samen opgroeien. De afdeling voor kinderen met een ernstige beperking richt zich op kinderen uit heel Goirle. Amarant probeert binnen de BredeSchool aan de Frankische Driehoek in Goirle ook de integratie van jongeren met een beperking te bevorderen. Geprobeerd wordt hen op deze school een baan aan te bieden als hulpconciërge. Van de Wouw denkt aan lichte werkzaamheden als koffiezetten, de speelplaats opruimen en dergelijke.