Gemeente Achtkarspelen

GEMEENTE ACHTKARSPELEN

OPENBARE BESLUITENLIJST VERGADERING BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DD. 9 januari 2008

Puntnr.
Omschrijving
Beslissing

1.
Adviesnota BV inz. beslissing op het bezwaarschrift namens de familie Sieswerda dat is gericht tegen de verlening van een bouwvergunning 2e fase aan de heer De Graaf.

Het bestreden besluit (de verlening van de bouwvergunning) niet herroepen. De ingediende bouwtekening van 31 juli 2007 in heroverweging alsnog onderdeel van de vergunning laten uitmaken.
2.
Adviesnota BV inz. beslissing op het bezwaarschrift van de heer J. Kloosterman dat is gericht tegen de verlening van een bouwvergunning aan mevrouw Post voor het plaatsen van 8 recreatiewoningen op het perceel Wyldpaed Oast 23 te Twijzelerheide. Het bezwaarschrift van de heer Kloosterman, dat is gericht tegen het aan mevrouw Post verlenen van een bouwvergunning voor het plaatsen van 8 recreatiewoningen op het perceel Wyldpaed Oast 23 te Twijzelerheide, ongegrond verklaren.
3.
Adviesnota RPB inz. advies Sargas Planschadeadvies m.b.t. verzoek om planschadevergoeding fam. W. Kracht te Gerkesklooster.

B. en W. besluiten de fam. W. Kracht te Gerkesklooster een planschadevergoeding toe te kennen van ¤ 7.000,-- in verband met de bouw van twee dubbele woningen aan De Flaphoek 27 t/m 27c te Gerkesklooster.
4.
Adviesnota RPB inz. verzoek H. de Graaf te Buitenpost om op het perceel Lutkepost 12, aldaar, een theeschenkerij te mogen beginnen en in de toekomst workshops te mogen houden.

B&W zijn in principe bereid om via een art. 19 WRO procedure medewerking te verlenen aan het vestigen van een aan huis verbonden beroep (houden van workshops) in combinatie met een theeschenkerij op het deel van het perceel Lutkepost 12 te Buitenpost waarop momenteel een woonbestemming rust.
5.
Adviesnota RTV inz. bouwaanvraag voor het bouwen van een opslagloods Mounekamp 4 te Oostermeer.

Aan het bouwplan van Combex Transportbedrijf B.V. medewerking verlenen met gebruikmaking van een artikel 19 lid 1 (Wet op de Ruimtelijke Ordening) procedure na het nemen van een voorbereidingsbesluit.