Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland


---
Wehl- waarschuwing bij aantreffen explosieven

Werknemers hebben op woensdagochtend 9 januari rond 08.50 uur bij graafwerkzaamheden aan de Beekseweg in Wehl een granaat aangetroffen. Het ging om een voledig in tact zijnde pantservuist. De werknemers hebben de granaat in een nabij gelegen weiland gelegd.

Politieagenten hebben vervolgens Het Explosieven Opruimingscommando ingeschakeld die vervolgens ter plaatse zijn gekomen. Zij kwamen tot de ontdekking dat de slagpin van de pantservuist niet meer vast zat, waardoor deze bij elke onverhoedse beweging geactiveerd kon worden. Het explosief kon niet meer vervoerd worden en werd in het nabijgelegen weiland tot ontploffing gebracht.

De politie waarschuwt bij het aantreffen van explosieven/munitie om overal vanaf te blijven en direct de politie te waarschuwen.Hiervoor kunt u met 0900 - 8844 bellen.
---
Doetinchem- Vernielingen rond jaarwisseling

De politie ontvangt nog steeds aangiften van vernielingen gepleegd tijdens de jaarwisseling, bijvoorbeeld de aangifte van vernielingen van verkeersborden en vuilnisbakken aan en rond de Plattenburgstraat in Doetinchem. De verkeersborden en vuilnisbakken zijn met vuurwerk vernield.

De politie verzoekt benadeelden van vernielingen om aangifte te doen via internet (www.politie.nl) of door een afspraak te maken via telefoonnummer 0900-8844.


---
Lichtenvoorde- Diefstal bromfiets

De bromfiets van een 17-jarige Lichtenvoorder is dinsdag 8 januari tussen 19.37 en 19.42 uur op de parkeerplaats van supermarkt C1000 aan de van Heijdenstraat in Lichtenvoorde gestolen. Het gaat om een donkergroene Puch Maxi S. De politie verzoekt getuigen die iets van de diefstal gezien hebben zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.


---
Aalten/Doetinchem- Bestuurders ontvangen waarschuwingen

Bij verkeerscontroles woensdag 9 januari op diverse locaties in de gemeenten Aalten en Doetinchem hebben bestuurders die een overtreding begingen in plaats van boetes waarschuwingen ontvangen. Bij de controle in Aalten 's morgens kregen vier bestuurders een waarschuwing voor een te hoge snelheid en drie voor het niet dragen van de gordel. Bij de controle in Doetinchem later op de dag uur kregen drie bestuurders een waarschuwing voor het door rood licht rijden en twee bromfietsers voor het niet dragen van de helm. De politie waarschuwt wel voor de risico's maar bekeurt niet in het kader van de politieacties voor betere salarissen.

Einde berichten