Productschap Akkerbouw nieuw gezicht voor hele keten

10/01/2008 14:36



Hoofdproductschap Akkerbouw



Kwekers, telers, handel, verwerkende industrie, bakkers en detailhandel. Op verzoek van die keten in de plantaardige sector brengt het Productschap Akkerbouw (PA) belangen van en activiteiten voor ondernemers en werknemers bijeen. "De achterban wil één gezicht, bundeling van expertise en krachten en een efficiëntere en effectievere uitvoering van het werk door hun productschap. Met de vorming van het Productschap Akkerbouw geven we gehoor aan die wens", zei voorzitter Theo Meijer vandaag in Den Haag.

Daar gaf minister Donner van Sociale Zaken en Werkgelegenheid het startschot voor het PA. Volgens Meijer gaat het productschap direct actief aan de slag voor zijn achterban, maar ook mét de ondernemers en werknemers. "We betrekken ze intensief bij onze activiteiten en de besluitvorming over ons werk. Daarbij zullen de organisaties die namens de ondernemers en de werknemers ons bestuur vormen, actief de rol als ambassadeur van het PA oppakken."

Het PA neemt activiteiten over van het Productschap Granen, Zaden en Peulvruchten (GZP) en het Hoofdproductschap Akkerbouw (HPA). GZP is opgeheven, HPA blijft uitvoerder van marktordeningen van het EU-landbouwbeleid voor het ministerie van LNV (medebewind). HPA is tevens de werkorganisatie voor de productschappen Akkerbouw, Diervoeder en Wijn.

Voor PA, PDV en PW en enkele andere schappen behartigt het HPA ook collectieve zaken, onder meer op het gebied van arbeid en voedselveiligheid. Meijer: "Als kenniscentrum en overlegplatform delen we deskundigheid. We werken intensiever samen met de vakbonden FNV en CNV en waar mogelijk met andere productschappen. Dat gebeurt met behoud van eigen identiteit en sectorale herkenbaarheid."

Die eigen identiteit en sectorale herkenbaarheid is terug te vinden in de nieuwe huisstijl, die vandaag ook is gepresenteerd. Meijer: "Het cluster van de productschappen Akkerbouw, Diervoeder, Wijn en HPA kent een sterke onderlinge verbondenheid, maar de specifieke sectorale elementen geven elk productschap zijn eigen kleur."

Meer informatie over het PA is te vinden op de website www.productschapakkerbouw.nl. Zie ook de vernieuwde websites www.pdv.nl, www.wijninfo.nl en www.hpa.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.productschapakkerbouw.nl




Productschap Diervoeder