Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

BURGERS' ZOO ONTVANGT RUIM 1,5 MILJOEN BEZOEKERS

Arnhems dierenpark realiseert nieuwbouwproject en hoger bezoekersaantal

Burgers' Zoo kijkt tevreden terug op 2007, waarin niet alleen een hoger bezoekersaantal werd gerealiseerd, maar ook een groot nieuwbouwproject werd geopend. In het afgelopen jaar bezochten 1.505.000 gasten het Arnhemse dierenpark tegen 1.465.000 bezoekers in 2006. Het aantal zakelijke gasten nam met 100% toe ten opzichte van 2006. Het geopende nieuwbouwproject bestaat enerzijds uit een forse uitbreiding van de Oost-Afrikaanse savanne met een reusachtige rotspartij, een extra drinkplaats voor de dieren en omvangrijke stallen voor onder andere de giraffen. Anderzijds vindt de bezoeker hier een restaurant met terrassen in de buitenlucht en een modern congrescentrum: het 'Safari Meeting Centre'.

Hoger bezoekersaantal

De groei in het aantal bezoekers is met name te danken aan de goede zomer die in tegenstelling tot 2006 niet te heet of te nat was en de flinke groei in het aantal zakelijke gasten vanwege de komst van het congrescentrum. Dankzij de vele overdekte leefgebieden voor dieren, zoals Burgers' Bush, Desert, Ocean en Mangrove, is Burgers' Zoo bovendien uitstekend uitgerust voor slechtere weersomstandigheden.

Ontwikkelingen diercollectie

In 2007 werden opnieuw hyacintara's geboren, een diersoort die in het wild ernstig bedreigd wordt. De tiende pijlstaartrog werd in Burgers' Ocean geboren en er kwamen twee jonge aardvarkens ter wereld. Dankzij de geboorte van vier giraffes en zeven zebra's beschikt het Arnhemse dierenpark momenteel over de grootste Rothschild-giraffekudde (19 dieren) en de grootste Grant's zebrakudde in Europa (29 dieren).

Belangrijke gebeurtenissen

De verhuizing van 19 giraffen naar hun nieuwe stallen is vlekkeloos verlopen. Burgers' Zoo ontving daarnaast twee verwaarloosde olifanten die door de Duitse autoriteiten bij een Duits circus in beslag werden genomen. De dieren gaan hard vooruit en het Arnhemse dierenpark hoopt de dieren op termijn bij de twee oorspronkelijke bewoonsters te kunnen integreren. Tenslotte bouwt Burgers' Zoo hard aan een nieuw project dat in het voorjaar van 2008 geopend zal worden om het 95-jarige bestaan van het Arnhemse dieren park te vieren.

()

Voor meer informatie betreffende dit persbericht kunt u contact opnemen met:

Bas Lukkenaar, Interne en Externe Communicatie, Burgers' Zoo, Tel. 026 - 353 72 11 of e-mail: b.lukkenaar@burgerszoo.nl