Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

Mio Technology demonstreert InstantFixII GPS-technologie van SiRF op CES 2008 Volgende generatie van mobiele navigatietoestellen start binnen 5 seconden zonder een netwerkverbinding nodig te hebben

LAS VEGAS - 10 januari 2008 - Mio Technology Corporation, een van de belangrijkste producenten van persoonlijke satellietnavigatietoestellen, demonstreert SiRFInstantFixII op CES 2008. SiRFInstantFixII is een verbeterde versie van de originele SiRFInstantFix-technologie van SiRF die de opstarttijd van draagbare navigatietoestellen (PND's) en andere mobiele navigatietoestellen aanzienlijk verkort zonder dat de PND een draadloze netwerkverbinding nodig heeft voor hulp of updates. SiRFInstantFixII maakt het opstarten van GPS mogelijk in 5 seconden, zodat gebruikers van navigatie kunnen beginnen zodra ze klaar zijn om te vertrekken.

"Wachten tot de draagbare navigatietoestellen het signaal van GPS-satellieten oppikken, behoort dankzij onze baanbrekende SiRFInstantFixII technologie tot het verleden," zegt Kanwar Chadha, oprichter en vicepresident marketing van SiRF Technology. "Doordat een netwerkverbinding of downloads niet meer noodzakelijk zijn, zal de dagelijkse navigatie-ervaring van alle gebruikers van mobiele navigatietoestellen aanzienlijk verbeteren."

SiRFInstantFixII beperkt de 'time to first fix' (TTFF - de tijd die nodig is om de positie te bepalen) op GPS-satellieten tot amper vijf seconden door middel van gesofisticeerde algoritmen waarvoor patenten zijn aangevraagd en die de PND in staat stellen om het gedrag van de zichtbare GPS-satellieten tijdens een dag te bestuderen en vervolgens hun positie in de lucht tot drie dagen daarna te voorspellen.

SiRFInstantFixII verfijnt zijn berekeningen voortdurend op basis van de laatst ontvangen gegevens van de satellieten die worden getraceerd elke keer dat de PND wordt gebruikt en voert die berekeningen uit zonder ooit enige updates nodig te hebben van een netwerk.

"Als een vooraanstaande speler op de markt van satellietnavigatietoestellen, streven we ernaar het leven van de consumenten makkelijker te maken en geloven we dat het uitschakelen van de opstarttijd waar veel PND-gebruikers mee geconfronteerd worden, een stap in de goede richting is," volgens Samuel Wang, President van Mio Technology. "We zijn zeer blij over het positieve effect dat SiRFInstantFixII zal hebben op de PND-gebruikerservaring. We kijken ernaar uit om via onze nauwe samenwerking met SiRF meer innovatieve technologieën op de markt te brengen en consumenten te helpen om meer te ontdekken."

De nieuwe SiRFInstantFixII is speciaal ontworpen om te voldoen aan de behoeften van massamarktconsumenten die niet aangesloten toestellen gebruiken waarbij een netwerkupdate lastig of ongewenst zou zijn. SiRFInstantFixII zal vanaf begin januari 2008 verkrijgbaar zijn voor alle producten die te koop zijn in Nederland.

# # #

Over Mio Technology Corporation

Mio Technology ontwikkelt en verkoopt producten die ontworpen zijn om hun gebruikers vrijheid te geven en hen de mogelijkheid te bieden om te genieten van de hedendaagse mobiele revolutie op het gebied van reizen, entertainment, vrije tijd, informatie en professionele diensten. Het bedrijf werd opgericht in mei 2002 en heeft vestigingen in Taiwan, België, China, de VS, Japan en Zuid-Korea. Mio Technology stelt wereldwijd meer dan 1200 werknemers tewerk en verkoopt zijn producten in 47 landen en gebieden. Het productassortiment van Mio Technology bestaat uit persoonlijke navigatietoestellen (PND's), gps-PDA-telefoontoestellen, gps-PDA-toestellen en PTA-navigatietoestellen (Personal Travel Assistant), alle ontworpen om het mensen mogelijk te maken de wereld om hen heen te verkennen en te ontdekken. Mio behoort wereldwijd tot de topdrie aanbieders van mobiele apparaten met geïntegreerde GPS. Meer info online op www.mio.com.

Over SiRF Technology

SiRF Technology Holdings, Inc. ontwikkelt en brengt platformen voor positiebepaling op de markt die gebaseerd zijn op halfgeleider- en softwareproducten die ontworpen zijn om positiebepaling mogelijk te maken d.m.v. GPS en andere positiebepalingstechnologieën, uitgebreid met draadloze verbindings- en multimediamogelijkheden voor massaal geproduceerde mobiele consumententoestellen en commerciële toepassingen. De technologie van SiRF is geïntegreerd in een breed gamma van mobiele consumententoestellen zoals autonavigatiesystemen, draagbare navigatietoestellen (PND's), mobiele telefoons, mobiele computers, randapparatuur gebaseerd op GPS en handheld GPS-toestellen, en in commerciële toepassingen zoals locatieservers, asset tracking-toestellen (toestellen voor positiebepaling van voertuigen, personen,...) en fleetmanagement-systemen. SiRF commercialiseert en verkoopt zijn producten in vier doelplatformen: draadloze handheld toestellen zoals mobiele telefoons; auto-elektronicasystemen, waaronder navigatie- en telegeleide systemen; consumentenelektronicasystemen zoals handheld toestellen met GPS voor recreatief gebruik, mobiele spelcomputers, digitale camera's en draagbare toestellen; en mobiele computersystemen, waaronder PDA's, laptops, universele mobiele pc's (UMPC's) en mobiele internettoestellen.

SiRF, met hoofdkwartier in San Jose, Californië, werd opgericht in 1995 en heeft verkoopkantoren, designcentra en onderzoeksfaciliteiten over de hele wereld. Het bedrijf handelt op de NASDAQ-beurs onder het symbool SIRF. Meer informatie over SiRF en zijn oplossingen voor positiebepalingstechnologie vindt u op www.sirf.com

----