Ingezonden persbericht


------- te corrigeren bericht ------------

Persbericht

Kodak komt met slimme technologie tijdens de 2008 International Consumer Electronics Show

~ Kodak onthult portfolio van High Definition digitale camera's met touchscreentechnologie ~

Bunschoten, 7 januari 2007 - Eastman Kodak Companny (NYSE:EK) kondigt vandaag een nieuwe reeks producten aan die wederom voldoen aan Kodak's belofte om fotografie gemakkelijk en leuk te maken. Deze keer introduceert Kodak een slimme digitale technologie die consumenten aanmoedigt hun creativiteit verder te verkennen zonder in te leveren op beeld- of printkwaliteit.

------- gecorrigeerd bericht -------------

Persbericht

Kodak komt met slimme technologie tijdens de 2008 International Consumer Electronics Show

~ Kodak onthult portfolio van High Definition digitale camera's met touchscreentechnologie ~

Bunschoten, 7 januari 2008 - Eastman Kodak Company (NYSE:EK)) kondigt vandaag een nieuwe reeks producten aan die wederom voldoen aan Kodak's belofte om fotografie gemakkelijk en leuk te maken. Deze keer introduceert Kodak een slimme digitale technologie die consumenten aanmoedigt hun creativiteit verder te verkennen zonder in te leveren op beeld- of printkwaliteit.

'Met onze nieuwe producten die vandaag op de CES geïntroduceerd zijn, gaat Kodak verder met innoveren en introduceren van slimme technologieën die onze belofte 'you push the button we do the rest' waarmaken, zegt Pierre Schaeffer, chief marketing officer, Kodak Consumer Digital Imaging Group. 'Al meer dan 120 jaar helpt Kodak consumenten bij het vastleggen van herinneringen en nu, in dit digitale tijdperk, komt alles tot leven in high definition op HD displays, draadloze fotolijsten en grote heldere afdrukken - gemakkelijk, betaalbaar en zonder compromissen.'


* De nieuwe KODAK EASYSHARE V1273 Digiitale Camera is uitgerust met de nieuwe touchscreentechnologie. Dit maakt het nemen, bekijken en bewerken van foto's gemakkelijker. De 12-megapixel, 3x optische zoom camera heeft een groot 3 inch LCD-touchscreen voor gemakkelijk gebruik. De V1273 maakt geweldige high definition foto's en video's die met de KODAK HDTV-dock op HDTV's bekeken kunnen worden. Naast de V1273 introduceert Kodak de KODAK EASYSHARE V1073 Digitale Camera met touchscreen.


* De nieuwe KODAK EASYSHARE M1033 Digital Camera is een heldere en gekleurde, platte en stijlvolle 10-megapixel camera. Uitgerust met een 3x optische zoomlens en 3 inch breedbeeld LCD-scherm bevat deze camera opties die bijdragen aan geweldige foto's in bijna elke omstandigheid. Daarnaast legt de M1033 HD-foto's en video's vast. Kodak introduceert ook de KODAK EASYSHARE M763, M863 en M893 IS Digitale camera.


* De nieuwe KODAK EASYSHARE Z1085 IS Zoom Digitale Camera is een high performance, 10-megapixel, 5x optische zoom camera met optische beeldstabilisator. De Z1085 IS biedt consumenten de mogelijkheid creatiever met fotografie om te gaan door voordeel te halen uit de handmatige instellingen of gemakkelijk foto's en video's vast te leggen dankzij de automatische controles. De Z1085 IS legt ook HD foto's en video's vast wat het delen van foto's nog leuker maakt. Kodak introduceert tevens de KODAK EASYSHARE Z1285 Zoom Digitale Camera en KODAK EASYSHARE Z8612 IS Digitale Camera.

Foto's en video's in High Definition
Alle KODAK EASYSHARE Digitale Camera's die op de CES worden geïntroduceerd zijn HD-capable en leggen foto's en video's in high definition kwaliteit vast. Het bekijken van HD-foto's is gemakkelijk dankzij de KODAK EASYSHARE HDTV Dock. De HDTV Dock is als accessoire beschikbaar. De HDTV Dock staat in verbinding met de HDTV om foto's van Kodak's HD Digitale Camera's, SD Memorykaarten of USB-bronnen te tonen.

Prijs en beschikbaarheid
Alle Kodak producten die genoemd zijn in dit persbericht zullen halverwege 2008 beschikbaar zijn in winkels en via www.kodak.nl
* De adviesprijs van de V1273 is ¤299

* De adviesprijs van de Z1085 is â''¬229
* De adviesprijs van de M1033 is ¤199


- Einde -

Voor meer informatie:
Pride PR
Jan Faber & Jessica van Rijswick
Telefoon: 071 568 00 28
e-mail: jan@pridepr.nl & jessica@pridepr.nl

Over de Eastman Kodak Company
Kodak is wereldwijd de leidende vernieuwer op het gebied van imaging. In 2006 behaalde het bedrijf een omzet van $10.7 miljard en hangt aan een digitaal georiënteerde groeistrategie met als doel mensen te helpen om beter gebruik te maken van betekenisvolle beelden en informatie, zowel thuis als op het werk. Consumenten gebruiken de Kodak producten en diensten voor digitale en traditionele fotografie om altijd en overal foto's te nemen, af te drukken en te delen met anderen; bedrijven kunnen efficiënt communiceren met klanten wereldwijd met behulp van de oplossingen van Kodak voor prepress, conventioneel en digitaal afdrukken en document imaging; creatieve professionals vertrouwen op de technologie van Kodak om hun unieke verhaal te vertellen aan de hand van bewegende of stilstaande beelden. Meer informatie over Kodak (NYSE: EK) kunt u vinden op www.kodak.com.