Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland
---
Apeldoorn- Brand in loods

Een loods behorende bij een winkel aan de Eglantier in Apeldoorn is woensdagavond 9 januari geheel uitgebrand. Ook de winkel liep flinke rook- en waterschade op. De brandweer bestreed de brand met groot materieel.

Een getuige ontdekte omstreeks 23.25 uur iets de brand en belde de brandweer. De brand is vermoedelijk ontstaan in de buurt van de meterkast, maar echte duidelijkheid is hier nog niet over. Door de brand zaten diverse naastgelegen woningen en winkels enige tijd zonder stroom. De loods en een daarin geparkeerd staande bestelwagen moeten als verloren worden beschouwd.


---
Klarenbeek- Politie houdt man aan op verdenking van opensnijden dekzeilen

De politie van Apeldoorn heeft in de nacht van woensdag op donderdag 10 januari een 29- jarige Pool aangehouden op verdenking van het opensnijden van dekzijlen van meerdere vrachtauto's op parkeerplaats De Brink en de Somp langs de A1.

Politiemensen die omstreeks 02.55 uur in een onopvallende auto op de parkeerplaats surveilleerden, zagen de man lopen. Deze zette het op een rennen toen hij de politiemensen zag. Hierop werd gingen de agenten hem te voet achterna, waarbij de man de Rijksweg overstak richting parkeerplaats De Somp. Nadat de man de parkeerplaats was overgestoken rende hij door richting de weilanden. Daar werd hij door de politiemensen aangehouden. Hij is ingesloten in het politiebureau aan de Vosselmanstraat voor nader onderzoek. Inmiddels hebben 22 vrachtwagenbestuurders aangifte gedaan van het vernielen van hun dekzijl. De politie inventariseert of er ook goederen gestolen zijn.

Einde