Binck NV

PERSBERICHT

Amsterdam, 10 januari 2007

BINCKBANK IS VOORNEMENS BESTUUR UIT TE BREIDEN MET CFO

BinckBank N.V. (BinckBank) maakt hierbij bekend voornemens te zijn de heer E. (Evert) J.M. Kooistra (39) tijdens de komende algemene vergadering van aandeelhouders voor te dragen ter benoeming als CFO. De heer Kooistra wordt verantwoordelijk voor Finance, Risicomanagement en HRM.

Voorheen vielen de taken van de heer Kooistra onder de directe verantwoordelijkheid van bestuursvoorzitter Thierry Schaap. In het kader van de voortgaande (internationale) groei van de onderneming alsmede de recente acquisitie van Alex, is besloten tot het aantrekken van een CFO. De heer Kooistra heeft ruime ervaring op het gebied van operationeel en strategisch financieel management en internationale ervaring op gereguleerde markten.

Evert Kooistra is afgestudeerd bedrijfseconoom aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en is als Accountant geregistreerd bij het Nederlands Instituut Voor Register Accountants (NIVRA). Hij heeft ruim 14 jaar werkervaring in de financiële discipline, o.a. binnen ondernemingen als PricewaterhouseCoopers en Shell. In zijn laatste functie was hij financieel directeur bij het Amerikaanse International Game Technology.

De heer Kooistra heeft inmiddels de benodigde instemming voor zijn benoeming ontvangen van De Nederlandsche Bank. Tijdens de komende algemene vergadering van aandeelhouders op 6 mei aanstaande, zal de benoeming van de heer Kooistra tot statutair bestuurder voor een periode van vier jaar ter besluitvorming worden voorgelegd aan de aandeelhouders.

BinckBank N.V.

BinckBank is een online bank voor beleggers. Wij bieden onze klanten snelle en goedkope toegang tot alle belangrijke financiële markten ter wereld, online advies en vermogensbeheerdiensten, online sparen, accurate administratieve verwerking van effecten en geldtransacties en zeer uitgebreide marktinformatie.
BinckBank is een beursgenoteerde onafhankelijk online bank die genoteerd is op Euronext Amsterdam by NYSE Euronext. BinckBank heeft vestigingen in Nederland, België en is voornemens om medio 2008 ook in Frankrijk te beginnen. BinckBank heeft ca. 500 medewerkers in dienst. De activiteiten van BinckBank vinden plaats in twee business units, Retail en Professional Services. BinckBank werd opgericht in 2000 en heeft thans meer dan 200.000 rekeninghouders. Op 31 december 2007 heeft BinckBank de overname van Alex afgerond. Deze overname heeft geleid tot de vorming van de grootste, onafhankelijke Nederlandse online broker met een top-5 positie in Europa.

Persvoorlichting
Jonneke van Staveren
Telefoon: 020 522 0372 / 06 531 71 114
Vijzelstraat 20
1017 HK Amsterdam
www.binck.com