Gemeente Anna Paulowna


Wethouder Van der Laan krijgt prijs natuurbeheerders

Wethouder Fijko van der Laan van de gemeente Anna Paulowna heeft op donderdag 10 januari in De Hoep in Castricum de Knoop in de Zakdoek 2008 in ontvangst genomen.

Groene plannen

De Knoop in de Zakdoek is een fraai vormgegeven sculptuur die jaarlijks als wisseltrofee door het Natuurbeheerdersoverleg (NBO) Noord-Holland wordt uitgereikt aan een persoon of organisatie met aansprekende groene plannen voor het komende jaar. Fijko van der Laan kreeg de prijs voor zijn persoonlijke ambities en de te verwachten inzet van de gemeente Anna Paulowna in het kader van de Noordboog, één van de drie provinciale robuuste ecologische verbindingen en in de landschapsvariant een voorrang hebbend uitvoeringsproject van het Ontwikkelingsbeeld Noord-Holland Noord.

Pietershof/Kruiszwin

Het zijn in het bijzonder de plannen rond Pietershof/Kruiszwin, waarin de gemeente samenwerkt met onder meer Provincie, Hoogheemraadschap, Landschap Noord-Holland en de Stichting Promotie Bollenteelt en Recreatie, die de aandacht hebben getrokken van het NBO. In die plannen is de vestiging van een servicecentrum voor agribusiness veranderd in plannen voor natuur en recreatie op een gebied van 35 ha. Momenteel wordt er nog onderhandeld over de grondaankoop. Een concept inrichtingsplan is al aan bewoners en belanghebbenden gepresenteerd.