Gemeente Coevorden

Lichtkunst in watertoren Coevorden

Het nieuwe lichtkunstproject in de watertoren van Coevorden is van donderdag 10 januari tot en met 31 maart te zien en te beleven.

600 jaar stadsrechten

Het initiatief gaat uit van de Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD), de gemeente Coevorden en de Stichting Coevorden 600 jaar Stadsrechten. Ditmaal is in de watertoren een lichtinstallatie van Tamar Frank te zien. Frank heeft zich laten inspireren door het jubileum van de Coevorder stadsrechten. De zevenkantige vorm van de vestingstad en de militaire geschiedenis, waarin de watertoren als uitgangspunt diende, spelen een rol in het lichtkunstproject. Via een sensor wordt de lichtkunst in werking gesteld.

Tamar Frank

Tamar Frank (33) studeerde monumentale vormgeving aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht en daarna specialiseerde zij zich in lichtkunst. De 33-jarige kunstenares uit Hilversum is afgelopen augustus uitgekozen uit een aantal kunstenaars om het lichtkunstproject te doen. Met een truc verleidt ze mensen tot kijken. Van veraf is al te zien dat er iets in de toren gebeurt. Bij binnenkomst zet een sensor het programma in werking. En dan? Verrassing!