Werkgeversvereniging AWVN

Subsidieregeling stimuleren leeftijdsbewust beleid 2008

Datum: 10 januari 2008

Tijdelijke subsidieregeling stimuleren leeftijdsbewust beleid 2008 Focusbijeenkomst branche-en bedrijfstakorganisaties en O&O- en A&O-fondsen

De nieuwe invulling van de tijdelijke subsidieregeling stimuleren leeftijdsbewust beleid zoals die in 2008 geldt, biedt branche- en bedrijfstakorganisaties en O&O- en A&O-fondsen de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor projecten met als doel het bevorderen van leeftijdsbewust beleid. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid biedt organisaties die overwegen subsidie aan te vragen, de mogelijkheid om deel te nemen aan een focusbijeenkomst. Deze vindt plaats op donderdag 7 februari 2008, van 14.00 uur tot 16.00 uur, in Den Haag.

Doel focusbijeenkomst
Doel van de focusbijeenkomst is branche- en bedrijfstakorganisaties en O&O- en A&O-fondsen te ondersteunen bij het formuleren van de rol die zij willen spelen bij het bevorderen van leeftijdsbewust beleid in hun branche of bedrijfstak. Dit kan vervolgens de basis vormen voor een projectvoorstel.
Vragen die tijdens de bijeenkomst aan de orde komen zijn onder andere: o Op welke wijze spelen demografische ontwikkelingen een rol in mijn branche/bedrijfstak, welke kansen en bedreigingen zijn er door vergrijzing en ontgroening?
o Aan welke ondersteuning is er behoefte in mijn branche/bedrijfstak en welke rol wil mijn organisatie spelen in die ondersteuning en in het bevorderen van leeftijdsbewust beleid?
o Op welke manier kan ik mijn leden en werkgevers betrekken bij het opzetten en uitvoeren van een project?
o Met welke andere externe partijen is samenwerking mogelijk en wenselijk?
Daarnaast zal uitleg worden gegeven over de nieuwe invulling van de subsidieregeling en de thema's die opengesteld zijn voor het laatste tijdvak van deze tijdelijke subsidieregeling stimuleren leeftijdsbewust beleid. Ook is er informatie over de verantwoording van de projecten.

Inhoud bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst zoekt u samen met de andere deelnemers naar antwoorden op deze en andere vragen. U wordt daarbij ondersteund door deskundigen van TNO en de Human Capital Group. Daarnaast zal een vertegenwoordiger van het Agentschap SZW aanwezig zijn voor het beantwoorden van vragen over de regeling zelf.

Opgeven
Om aan de bijeenkomst deel te kunnen nemen, dient u een aanmeldingsformulier in te vullen. Neem daarvoor contact op met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, levers@minszw.nl.

Deelname aan de bijeenkomst is geen voorwaarde voor het indienen van een subsidieverzoek en biedt ook geen garantie voor goedkeuring. Wel kan deelname u helpen om beter te focussen op de behoeften en mogelijkheden in uw branche of bedrijfstak, waardoor het opstellen van een projectvoorstel eenvoudiger wordt. Deelname aan de bijeenkomst is kosteloos, per organisatie kan maximaal een persoon deelnemen.