Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 10 januari 2008

Zaanstreek-Waterland, 10-01-2008 o Rooidag, woninginbraak en kokend water

Rooidag

Zaanstad, woensdag 9 januari 2008.

De politie heeft dinsdag op diverse plaatsen in Zaanstad plaatsen bezocht waar hennepplantages werden vermoed. Op de Penningweg in Zaandam werd in een bedrijfspand een binnentuin aangetroffen met circa 450 planten. Een 46-jarige man die in het pand aanwezig was werd aangehouden. De elektriciteit werd via de meter betrokken. Het energiebedrijf heeft een nieuwe meter geplaatst en de oude voor nader onderzoek meegenomen. Planten en apparatuur werden ter vernietiging in beslag genomen.

Op de Blokschaaf en op het Bergumermeer in Zaandam zou in een woning wiet worden gekweekt. Er bleek niets aan de hand.

Naar aanleiding van hondengeblaf werd in een flatwoning aan de Kruisstraat in Koog aan de Zaan een kwekerij aangetroffen. De 151 planten en 'binnentuinbenodigdheden' werden ter vernietiging meegenomen. Huurster en onderhuurder werden aangehouden, gehoord en heengezonden.

Op de Leeghwaterstraat in Koog aan de Zaan werd een 24-jarige bewoner aangehouden als verdachte van fietsendiefstal. Hij werd herkend van camerabeelden van een fietsendiefstal die plaatsvond begin december op de Locomotief in zijn woonplaats. De agenten roken in zijn woning wiet en er werden twee kweekruimtes met ruim 100 planten aangetroffen die later op de dag werden ontmanteld. De stroom buiten de meter om betrokken.

In alle gevallen waarin Cannabis werd aangetroffen zal de politie nader onderzoek naar eerdere oogsten doen. Indien dat het geval was zal het wederrechtelijk verkregen voordeel worden berekend. De rechter kan later bepalen dat dit voordeel moet worden terugbetaald.

Woninginbraak

Purmerland, woensdag 9 januari 2007, 21:08 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een woninginbraak aan Purmerland die moet hebben plaatsgevonden tussen vier uur 's middags en negen uur 's avonds. Aan de achterzijde van de twee onder een kapwoning werd een bovenlicht geforceerd waardoor men kennelijk binnen is gekomen. De woning werd flink overhoop gehaald en een camera, laptop computer, geld, horloges en diverse sieraden werden meegenomen. Tijdens een buurtonderzoek wist een buurman te vertellen dat zijn hond rond vijf uur nogal tekeer ging. Mogelijk dat toen werd ingebroken bij de buren. Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Drankrijder moet rijbewijs inleveren

Middenbeemster, donderdag 10 januari, 10:27uur

Op de Middenweg heeft de politie donderdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een 59-jarige man uit Purmerend. De automobilist had ruim tweeënhalf keer zoveel drank op als toegestaan. Een 38-jarige Purmerender werd in de nacht van dinsdag op woensdag in zijn woonplaats aangehouden. De bestuurder had ruim twee keer de alcohollimiet overschreden. De Purmerender werd ter controle aan de kant gezet omdat hij te hard reed en zijn auto een defect achterlicht had. Tijdens de staande houding roken de agenten een sterke lucht en bovendien praatte de man met dubbele tong. De man kreeg een rijverbod van vijf uren en een proces-verbaal voor onder andere het rijden onder invloed.

Kokend water

Monnickendam, 10 januari 2008, 19:42 uur

Een man uit Monnickendam heeft aangifte gedaan tegen zijn vrouw omdat zij tijdens een ruzie kokend water over zijn rug zou hebben gegooid. De man belde maandagavond na het gebeurde zelf met 112 en de meldkamer van de politie adviseerde hem om direct onder de douche te gaan staan. De politie ging naar het adres en hield de vrouw niet aan in verband met de aanwezige kinderen. Op een later tijdstip, is dat alsnog gebeurd. Ze verklaarde op het politiebureau dat het per ongeluk ging. De man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn rug. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.