Leiden Aanhoudingen in onderzoek drugs dealen De politie Leiden-Zuid heeft woensdagavond 9 januari zeven personen aangehouden in verband met een onderzoek naar het dealen van harddrugs vanuit een woning aan de Kastanjekade. Zes van de aangehouden verdachten zijn dezelfde avond na verhoor weer in vrijheid gesteld. De zevende verdachte betreft de hoofdverdachte, een 37-jarige Leidenaar. Hij wordt vrijdag 11 januari voor de rechter-commissaris geleid. De verdachte is eerder aangehouden geweest voor handelen in harddrugs. Bij de doorzoeking in de woning is een kleine handelvoorraad harddrugs aangetroffen.

Leiden Laptop weg bij woninginbraak In de nacht van woensdag 9 op donderdag 10 januari is ingebroken in een woning aan de Pieterskerkgracht. Men heeft een ruit aan de voorzijde van de woning ingegooid waarna men een laptop heeft weggenomen. Vermoedelijk werd de dief aangetrokken door de laptop die vanaf de straatkant zichtbaar was. De dief heeft zich waarschijnlijk door de kapotte ruit gebogen en de laptop weggetrokken. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen die iets verdachts hebben gezien zich te melden via 0900 - 8844, politieteam Leiden-Centrum. Een inbreker die het gemunt heeft op waardevolle spullen kiest het huis (of de auto) uit, waar waardevolle spullen voor het grijpen liggen en waar het eenvoudig is om binnen te komen. Het in het zicht zetten van een laptop of andere kostbare apparatuur, dat wil zeggen, dat de goederen vanaf buiten te zien zijn, wordt sterk afgeraden. Niet alleen insluipingen komen voor, het intikken van een raam, om de goederen weg te nemen gebeurt ook. Reeuwijk Verdachten van vernielingen jaarwisseling aangehouden De politie heeft deze week zes verdachten uit Gouda (4), Reeuwijk en Utrecht aangehouden op verdenking van het plegen van vernielingen tijdens de jaarwisseling. Rond middernacht brandde een auto op de Van Staverenstraat geheel uit. Op de kruising Van Staverenstraat/ Van Heuven Goedhartstraat nabij het gedoogvuur vernielden een groep van á 20 jongeren vernielingen aan de bibliotheek van het dorp. Acht ruiten sneuvelden, De jongeren gooiden ook stenen naar politiemensen. Met assistentie van agenten uit Gouda werd de groep uiteengedreven en de kruising weer vrijgemaakt. De politie is naar aanleiding van de misdragingen een onderzoek gestart en is mede door getuigenverklaringen op het spoor van deze verdachten gekomen. De verdachten van tussen de 16 en 21 jaar hebben inmiddels een bekennende verklaring afgelegd. De politie zet het onderzoek voort en sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Gouda Scooterrijder onderuit Een 44 jarige scooterrijder uit Gouderak is donderdag 10 januari omstreeks 07.45 uur reed op de Goudseweg onderuit gegaan. De man reed in de richting van Stolwijk toen ter hoogte van het eerste stuk tussen Gouda en de Beijersche bocht een groep scholieren hem tegemoet reed. De groep was ongeveer zeven personen groot en reed breed uit. De man moest hierdoor de groep ontwijken toen hij langsreed en belandde in de berm. De scholieren zijn allen doorgereden richting Gouda. Een passant die de man onder de scooter zag liggen heeft hem weer overeind geholpen. De man liep letsel op aan een knie en elleboog. Ook liep hij hoofdpijn op door de klap. Naast schade aan zijn kleding ontstond er ook schade aan zijn scooter en helm. De politie verzoekt getuigen zich te melden. Met name willen zij in contact komen met de passant, een jongeman. Getuigen kunnen zich melden via 0900 - 8844.