Rechtbank Alkmaar


President rechtbank Alkmaar naar Commissie Gelijke Behandeling

Mr L.J.L. (Laurien) Koster, president van de rechtbank Alkmaar, is door de Minister van Justitie benoemd tot voorzitter van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) per 1 mei 2008.

Zij volgt Alex Geert Castermans op, die hoogleraar is geworden aan de universiteit van Leiden.

De Commissie Gelijke Behandeling is een onafhankelijk landelijk college dat deskundig is op het gebied van de gelijke behandelingswetgeving. De CGB houdt toezicht op de naleving van verschillende wetten op dat vlak. De Commissie behandelt klachten over discriminatie op specifieke terreinen. Daarnaast heeft de Commissie taken en bevoegdheden om bij te dragen aan de ontwikkeling van de gelijke behandelingsregels en het bewustzijn ervan.

Laurien Koster werkte eerder als rechter en bestuurslid in de rechtbank Haarlem. Daarvoor was zij advocaat te Alkmaar en Amsterdam. Zij werd in 2003 te Alkmaar benoemd.

De afgelopen jaren heeft mevrouw Koster zich onder meer ingezet voor het uitbreiden van de samenwerking met de rechtbanken van Amsterdam en Haarlem. Doelstelling is het vergroten van de mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering en efficiënte zaaksafdoening. Verder heeft zij het initiatief genomen voor het traject `Naar een begrijpelijke Rechtsgang', om de rechtspraak voor de burger als procespartij begrijpelijker te maken.

Het is nog niet bekend wie mevrouw Koster zal opvolgen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Rechtbank Alkmaar Madelon Moen
Afdeling communicatie
Tel. 072-527 48 33

Bron: Rechtbank Alkmaar
Datum actualiteit: 10 januari 2008 Naar boven