Ingezonden persbericht


10 januari 2008

IENS RECEPTEN GEEFT ANTWOORD OP DE VRAAG: "WAT ETEN WE VANDAAG?"

Vandaag start iens recepten als logische uitbreiding van de al 10 jaar bestaande website www.iens.nl. Met dit nieuwe initiatief wordt het domein van 'thuis eten' betreden, waar iens.nl al geruime tijd dé wegwijzer is op het gebied van 'uit eten'. iens recepten biedt dagelijks nieuwe kwaliteitsrecepten uit verschillende bronnen: recepten van de redactie, van bezoekers van de site, van partners, van chef-koks en uit kookboeken. Zo zijn direct vanaf de start niet alleen recepten van Honig, Heinz en het Nederlands Visbureau te vinden, maar ook van chefs als Jonnie Boer, Edwin Kats en Peter Lute. Zo geeft www.iensrecepten.nl 365 dagen per jaar antwoord op de vraag "Wat eten we vandaag?".

Het verschil tussen iens recepten en andere receptensites Kwaliteit: alle aangeboden recepten worden eerst door de redactie gecontroleerd. Zodat recepten kloppen en maataanduidingen, bereidingswijze en andere receptinformatie altijd uniform, duidelijk en eigentijds worden gepresenteerd. Functionaliteit: na het aanmaken van een gratis account kunnen bezoekers beschikken over een eigen kookboek, eigen recepten toevoegen, eigen weekmenu's en boodschappenlijstjes samenstellen, wijzigen en met anderen delen. Dat op een snelle, overzichtelijke en gebruiksvriendelijke manier. Naar goed iens-gebruik kunnen alle recepten uiteraard door bezoekers van een waardering en commentaar worden voorzien. Redactie: recepten vormen de basis van iens recepten vormen, maar iens recepten wil meer culinaire inspiratie bieden. Daartoe verzorgen Supermarktwijngids auteur Nicolaas Klei, Clara ten Houte de Lange en Ronald Hoeben wekelijks een redactionele bijdrage. Voor culinaire trends staat culinair trend watcher Anneke Ammerlaan iens recepten terzijde.

Elkaar versterkend
De twee labels zijn sterk complementair aan elkaar. Je eet oftewel thuis, of buiten de deur. In beide gevallen wil iens een inspirerende en veelzijdige gids zijn, de eerst aangewezen bron om te raadplegen en inspiratie op te doen.

De ambitie van iens recepten
Met de restaurantselectie en -recensiesite iens.nl is IENS Independent Index al geruime tijd marktleider in Nederland. Met iens recepten wordt eenzelfde ambitie nagestreefd: marktleiderschap binnen het segment 'thuis eten'. Zonder concessies te willen doen aan kwaliteit: iens recepten wil de eerste kwalitatief hoogstaande, redactioneel onafhankelijke receptensite in Nederland neerzetten. Die was er nog niet. En is er nu wel: iens recepten.

----------

Meer informatie voor de redactie:

iens recepten (pers@iensrecepten.nl):
Simone Brummelhuis (simone@iensrecepten.nl) 06-26068919 Wim Andréa (wim@iensrecepten.nl) 06-52093888
Diederik Ettema (diederik@iensrecepten.nl) 06-24820606

Beeldmateriaal van iens recepten (logo en screenshots): zie www.iensrecepten.nl/pers

iens recepten bv | Postbus 22425 | 3003 DK Rotterdam