NOVA

10-01-2008

Dennendal gaat dicht
Inrichting Dennendal voor verstandelijke gehandicapten, in de bossen van Den Dolder, gaat dicht. Sommige bewoners verhuizen naar een nieuw onderkomen om daar temidden van 'gewone' mensen te wonen. Maar er is ook een deel dat geen andere woonruimte heeft en waarvoor er geen plaats is in een andere instelling. Wat moet er met hen gebeuren? In de studio regeert Jet Bussemaker, staatssecretaris van VWS.

Bush in Ramallah
President George W. Bush denkt dat er nog voor zijn vertrek uit het Witte Huis een vredesverdrag tussen Israël en de Palestijnen is. Bush is voor het eerst in het Midden-Oosten in de stad Ramallah. In NOVA het verhaal van twee vaders, een Palstijnse en een Israelische vader. Beiden verloren zij een dochter, 10 en 14 jaar oud. Het Palestijnse meisje kwam om door Israelisch geweld, het Israelische meisje door Palestijns geweld. De vaders zochten elkaar op en zijn uiteindelijk goede vrienden geworden.

FARC-gijzelaars
Zuid-Amerika is in afwachting van de vrijlating van twee FARC-gijzelaars. De FARC heeft aan de Venezolaanse president Hugo Chávez de locatie bekend gemaakt waar twee vrouwelijke gijzelaars kunnen worden opgehaald. Venezuela zou klaar staan om met helikopters en een delegatie van het Internationale Rode Kruis af te reizen om de twee landgenotes op te halen.

Presentatie: Clairy Polak

(Onderwerpen onder voorbehoud)


----------

NOVA / Den Haag Vandaag
Nederland 2
Ma t/m do: 22.15-22.45
Vrijdag: 22.15-22.55
Zaterdag: 22.10-22.30
Herhaling na middernacht

Amsterdamse Wallen slaan terug

New Hampshire: the day after

Napels komt om in het vuilnis


----------