Politie Haaglanden

Extra persbericht 10 januari

Delft, 10-01-2008

Politie zoekt getuigen ontploffing auto

Politie Haaglanden is op zoek naar getuigen van de autobrand van dinsdag 8 januari j.l. Om 09.00 uur ontplofte op de oprit Noord (nr 8) van Rijksweg A13 een personenauto bestuurd door een 43-jarige Hagenaar. De auto vloog na de ontploffing in brand en brandde volledig uit. De bestuurder wist uit de brandde auto te komen en werd vervoerd naar een ziekenhuis. Zijn toestand is naar alle omstandigheden redelijk.

Uit onderzoek is vastgesteld dat de autobrand is veroorzaakt door een explosief dat aan de auto van de man was bevestigd.

Rechercheteam
Een rechercheteam van Politie Haaglanden onderzoekt de toedracht van de ontploffing. Het team wordt daarbij ondersteund door leden van het NFI en de Technische Recherche.

Media
In de media circuleren diverse filmpjes en fotos van de brand. Het rechercheteam wil graag, voor zover dat nog niet is gebeurd, in contact komen met de makers van deze filmpjes en fotos. Zij kunnen immers informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn. Ook verzoekt de politie eventuele getuigen van de ontploffing zich te melden.

Dat kan via het algemeen nummer van Politie Haaglanden 0900-8844. Liever anoniem? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

In het belang van het onderzoek doet politie Haaglanden inhoudelijk verder geen mededelingen.