Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (10/1)

TILBURG, 10 januari 2008

Oplichter aangehouden in Tilburg

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft gisterenmiddag in zijn woning een 36-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van oplichting. Hij troggelde slachtoffers onder valse voorwendselen geld af. Hij leende geld van mensen maar betaalde dat nooit meer terug.

De verdachte klampte op straat mensen aan of hij belde aan bij woningen. Hij vertelde dan dat hij de sleutels van zijn auto had verloren. Hij vroeg vervolgens of hij even zijn vriendin mocht bellen. Daarna vertelde hij dat hij zijn vriendin in Roosendaal niet te pakken kreeg. Hij vroeg dan of hij het geld voor een treinkaartje mocht lenen. Hij kwam dit geld nooit meer terug brengen. De politie heeft vier van dergelijke aangiften ontvangen. Het gaat dan om bedragen variërend van 2 tot 50 euro. De zaken speelden zich voornamelijk af in Tilburg West, zoals bij het Station en in de wijk de Blaak. De verdachte die sinds 14 augustus 2007 op vrije voeten was, verklaarde dat deze truc tien keer gelukt was. Het geld besteedde hij aan drugs. Hij is al eerder voor soortgelijke feiten aangehouden. De politie kwam de man op het spoor door de werkwijze die hij hanteerde. Ook bekende hij een poging tot inbraak in een pand aan de Westermarkt. De verdachte wordt morgen voorgeleid. De politie roept benadeelden op van deze man die tot op heden geen aangifte hebben gedaan, dit alsnog te doen.

Man aangehouden die zich niet kan legitimeren

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 04.30 uur, in het kader van het donkere dagen offensief, op de Stedekestraat een 34-jarige zwerver aangehouden die zich niet kon legitimeren. De agenten zagen de man nabij het Wilhelminapark bij een motorfiets staan. Zij wilden de man controleren omdat hij zich verdacht gedroeg. De agenten zagen dat de man er vandoor ging. Zij troffen hem op de Stedekestraat alwaar hij deed alsof hij daar woonde en een voordeur wilde openen. Hij is aangehouden omdat hij geen legitimatiebewijs bij zich had. Er waren verder geen zaken waar de man mee in verband te brengen was, waarna hij na vaststelling van zijn identiteit om 06.15 uur weer is vrijgelaten.

Tilburger gearresteerd na bedreiging

TILBURG: De politie heeft woensdagmiddag in het politiebureau aan de Stationsstraat een 30-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het bedreigen met een slagersmes van een 20-jarige medebewoner. De politie trof bij de verdachte, die zelf aangifte kwam doen van bedreiging, in zijn broeksband een slagersmes aan.

Het slachtoffer verklaarde dat hij gistermiddag in een woning aan de Bredaseweg door de verdachte bedreigd was. Zij hebben allebei een eigen kamer. Er was tussen beiden ruzie ontstaan over een kopje wat het slachtoffer van de verdachte gepakt zou hebben. Dit werd door de aangever ontkend, hij gaf zijn medebewoner zelfs de mogelijkheid om in zijn kamer te kijken. De verdachte pakte een soort slagersmes en dreigde daarmee naar het slachtoffer en riep daarbij: Ïk steek jou. De verdachte is aangehouden en in verzekering gesteld.

Bromfietser aangehouden na achtervolging

TILBURG: Een motoragent heeft woensdagmiddag op de Leijparkweg na een achtervolging een 20-jarige jongeman uit den Haag aangehouden. De verdachte reed op een scooter en gaf geen gevolg aan een stopteken. Bovendien reed hij zonder helm, zeer gevaarlijk en roekeloos over de weg waarbij hij het overige verkeer in gevaar bracht. Hij kon uiteindelijk aangehouden worden nadat hij op de Prof. Van Buchemlaan op een middengeleider was gereden en ten val kwam. Zijn brommer is in beslag genomen. Hij verklaarde in eerste instantie de motoragent niet herkend te hebben, volgens hem dragen de politieagenten in Den Haag geen gele jacks, daarna was hij in paniek geraakt en wilde een controle voorkomen. Hij bleek ook niet in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs.

Aanhouding na bedreiging met vuurwapen

TILBURG: De politie heeft gisterenavond een 18-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het dreigen met een vuurwapen naar een 17-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer meldde de bedreiging vanaf zijn huisadres. Hij vertelde dat de verdachte, een bekende van hem, hem in een auto bedreigd had met een vuurwapen. De dader wilde hem daarmee dwingen een sleutel af te geven. De verdachte werd na deze melding op zijn huisadres aangehouden. Op zijn aanwijzing is vervolgens het wapen op een industrieterrein terug gevonden. De politie is nog bezig met het onderzoek naar de achtergronden van deze zaak.

Politie onderzoekt diefstal shovel

BERKEL-ENSCHOT: Tussen maandagavond 7 januari 2008 te 19.00 uur en dinsdagmorgen 8 januari 2008 te 09.30 uur is uit een schuur aan de Spoordijk een geelkleurige shovel gestolen. Het gaat om een Volvo, type L30 Z. De loader is voorzien van een laadbak die aan beiden zijden 15 centimeter uitsteekt. De dieven hebben toegang verkregen door de toegangsdeur te ontgrendelen. De politie maakt de diefstal op verzoek van de wijkagent bekend omdat er al eerder in het gebied Berkel Enschot / Heukelom / Oisterwijk dergelijke diefstallen hebben plaats gevonden. Het gaat dan om shovels of tractoren. De politie roept eventuele getuigen op zich bij de politie van het team Tilburg Noord-Oisterwijk te melden via 0900-8844.

Politie teamTilburg West houdt preventieve actie

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft deze week, in het kader van het donkere dagen offensief, in de wijk de Reijt een preventieve actie gehouden om het aantal woninginbraken terug te dringen. De agenten hebben op 28 plaatsen voetjes achtergelaten in respectievelijk achtertuinen, schuurtjes en woningen. Het gaat dan om plaatsen waar zij inbraak gevoelige zaken aantroffen zoals niet afgesloten deuren. De reacties van de wijkbewoners waren erg positief.

Bejaarde winkeldievegge aangehouden

TILBURG: Vanmorgen is in een winkel aan de Westermarkt een 76-jarige Tilburgse betrapt op winkeldiefstal. De vrouw had verschillende levensmiddelen zoals vlees, kip, wijn, olijfolie en koekjes in haar tas gestopt en deze goederen niet afgerekend. Ze werd buiten aangehouden. Het personeel van de winkel hield de bejaarde vrouw extra in de gaten omdat zij al het vermoeden hadden dat deze zich vaker schuldig maakte aan winkeldiefstal. De verdachte gaf toe dat ze al eerder spullen gestolen had. Ze had er nu erg veel spijt van. De politie maakt proces-verbaal op.

Man rijdt zonder rijbewijs en veroorzaakt verkeersongeval

TILBURG: De politie heeft vanmiddag op de kruising van de Ringbaan West en de Hart van Brabantlaan een 45-jarige Tilburger aangehouden . De verdachte was ter plaatse als bestuurder van een bestelbus achterop een personenauto gereden bestuurd door een 39-jarige man uit Drunen. Deze man werd met een ambulance met nekklachten afgevoerd naar het Tweestedenziekenhuis. De bestuurder van de bestelauto bleek geen rijbewijs te hebben. Hij is in verleden al vaker betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Hij werd aangehouden en op het politiebureau verhoord. Hij krijgt een proces-verbaal.

Auteur: Willem van Hooijdonk