Gemeente Nuth


Herinnering: Informatieavond voorontwerpbestemmingsplan Hulsberg

Momenteel is de gemeente Nuth bezig met het actualiseren van de bestemmingsplannen die gelden op haar grondgebied. Aanleiding is de nieuwe Wet ruimtelijke ordening die, naar verwachting, op 1 juli 2008 in werking zal treden. Volgens deze nieuwe wet dienen gemeenten hun bestemmingsplannen actueel te houden.

In het kader van het actualiseringstraject is een voorontwerpbestemmingsplan opgesteld voor Hulsberg. Dit voorontwerpbestemmingsplan kan worden omschreven als een beheersplan omdat het gaat om het vastleggen van de bestaande situatie. Er zijn dus geen nieuwe ontwikkelingen opgenomen in dit voorontwerpbestemmingsplan zoals de ontwikkeling van de brede school, de realisatie van woningen op het huidige sportterrein of de ontwikkeling van een nieuw sportterrein. Deze ontwikkelingen worden opgenomen in andere ruimtelijke plannen. Te zijner tijd zullen over deze plannen informatieavonden worden gehouden.

Het voorontwerpbestemmingsplan wordt op 10 januari 2008 om 19:30 uur gepresenteerd aan de inwoners van Hulsberg en andere geïnteresseerden in het gemeenschapshuis De Lange Berg, Schoolstraat 9 te Hulsberg. Tijdens deze informatieavond kunnen geïnteresseerden het plan inzien en vragen stellen. Tevens wordt de bestemmingsplanprocedure uitgelegd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ordening van de Gemeente Nuth op telefoonnummer: 045-5659228.