Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070807960

Vragen van het lid Gesthuizen (SP) aan de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, mw. Dijksma, over het onderzoek onder ouders naar de kwaliteit van de buitenschoolse opvang. (Ingezonden 9 januari 2008)


1
Wat is uw mening over het tevredenheidonderzoek onder ouders van de Nationale Crèche Test 1) waaruit blijkt dat de kwaliteit van de buitenschoolse opvang ver achterblijft bij die van crèches en gastouderopvang?


2
Wat is uw mening over het feit dat één op de zes geïnterviewde ouders vindt dat de hygiëne, de sanitaire voorzieningen en de mogelijkheden om buiten te spelen bij de buitenschoolse opvang, onvoldoende zijn?


3
Wat is uw mening over de klacht van deze ouders dat veel van de buitenschoolse opvang plaatsvindt in ruimtes die daar niet of niet voldoende voor zijn geschikt?


4
Welke concrete maatregelen gaat u op korte en lange termijn nemen om te voorkomen dat de explosieve groei van de buitenschoolse opvang, die er sinds vorig jaar is, niet ten koste gaat van de kwaliteit van deze opvang?


5
Bent u voornemens tijdelijk extra inspectieonderzoek uit te voeren om de kwaliteit van de buitenschoolse opvang te garanderen? Kunt u uw antwoord toelichten?


6
Bent u het eens met de opvatting van hoogleraar Tavecchio dat de opleiding van pedagogische medewerkers in de kinderopvang moet worden verbeterd? 2) Zo ja, wat gaat u doen om dit te realiseren? Zo neen, waarom niet?


1) `Kinderopvang schiet tekort', Algemeen Dagblad, 4 januari 2008
2) `BSO kampt met gebrek aan visie', Algemeen Dagblad, 4 januari 2008

Toelichting:
Deze vragen dienen ter aanvulling op eerdere vragen ter zake van het lid Koer Kaya (D66), ingezonden 9 januari 2008 (vraagnummer 2070807880)