Politie Kennemerland

Nieuwsberichten 10 januari

Regio Kennemerland, 10-01-2008

Getuigen gewapende overval gezocht
HAARLEM, 9 januari 2008 Omstreeks 17.40 uur heeft er een gewapende overval plaatsgevonden op een tabakszaak annex postagentschap op het Prinses Beatrixplein. Drie gemaskerde mannen kwamen de zaak binnen en bedreigden het aanwezige personeel met een vuurwapen. Zij zijn vervolgens de winkel uit gevlucht. Zij stapten in de Vincent van Goghlaan in een grijs/blauwe auto en gingen er met hoge snelheid vandoor. De verdachten hebben een kassa-la met daarin een onbekend geldbedrag meegenomen. Signalement van de drie verdachten: mannen van Noord-Afrikaanse afkomst, donker gekleed. De politie is op zoek naar mensen die de verdachten hebben gezien of mensen die meer informatie hebben die mogelijk van belang kan zijn voor het onderzoek. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Haarlem via telefoonnummer 0900 88 44.

Aanhouding
HEEMSTEDE, 10 januari - Politieagenten hebben rond 01.00 uur een personenauto met drie jongens van 17 en 18 jaar oud uit Amsterdam aangehouden op de Herenweg. Bij het zien van de politie dook de bestuurder met zijn auto direct weg richting een parkeervak. De politieagenten hebben hen in observatie genomen. Even later reden zij zonder verlichting de weg weer op. Bij navraag bleken de drie inzittenden eerder een flink aantal strafbare feiten te hebben gepleegd. De politie heeft de bestuurder aangehouden, hij bleek 17 jaar oud te zijn en niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt. Onderzoek in de omgeving leidde nog niet tot de ontdekking van mogelijk door hen gepleegde strafbare feiten.

Drankrijders aangehouden

VELSEN-ZUID, 10 januari - Politiemensen hebben omstreeks 03.30 uur een bestuurster van een personenauto op de Minister van Houtenlaan aangehouden. De bestuurster, een 37-jarige vrouw uit Velserbroek, bleek alcohol gedronken te hebben. Bij de ademanalyse had zij 2,06 promille. Haar rijbewijs is ingevorderd. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

BEVERWIJK, 10 januari - Rond 18.50 uur hebben politieagenten een 35-jarige Beverwijker aangehouden op de Laan van Broekpolder. De man reed onder invloed van alcohol. Hij blies 1,89 promille bij een ademanalyse. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

LIJNDEN, 10 januari - Een 43-jarige man uit Amsterdam is rond 02.30 uur in zijn woning aangehouden. De man had eerder die avond twee palen van een middengeleider plat gereden op de Schipholweg en was doorgereden. Zijn kentekenplaat was achtergebleven zodat de agenten de man even later konden opsporen. Hij bleek onder invloed van alcohol. Bij een ademanalyse had hij 1,70 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt

Rijden onder invloed is een misdrijf. Meer dan 0,5 promille is strafbaar. Bij 1,3 promille wordt het rijbewijs ingenomen. Voor beginnend bestuurders (korter dan vijf jaar een rijbewijs) liggen die grenzen veel lager. Voor hen is 0,2 promille het toegestane maximum en al vanaf 0,8 promille wordt het pas verkregen rijbewijs ingenomen.

Hennepkwekerijen aangetroffen

ZWANENBURG, 09 januari - Bij een woning in de Matthijs Sterklaan heeft de politie om 11.10 uur in een hennepkwekerij aangetroffen met in totaal 109 plantjes. Om 19.40 uur is de eigenaresse, een 42-jarige vrouw uit Zwanenburg, aangehouden. De planten worden vernietigd en de apparatuur van de kwekerij ontmanteld. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

HEEMSKERK, 09 januari - Politiemensen stelden naar aanleiding van een melding een onderzoek in in een pand aan de Ingen Houszstraat. Daar troffen zij rond 13.00 uur in de woonkamer ruim 100 planten aan. Het geheel is ontmanteld en de apparatuur is in beslag genomen. Een 43-jarige man is aangehouden op verdenking van exploitatie van de kwekerij. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Huiselijk geweld

HAARLEM, 09 januari - Politiemensen hebben een 56-jarige Haarlemmer aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn vriendin in hun woning te hebben mishandeld. De man is ingesloten voor nader onderzoek.