Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda 10-01

BREDA, 10 januari 2008

Drietal aangehouden na poging inbraak

BREDA: De politie hield op woensdagavond drie mannen aan. De drie waren op de Watermunt gezien door een politieman, die in zijn vrije tijd over de watermunt reed met de auto. Hij zag drie mannen hard wegrennen en had het vermoeden dat ze aan het inbreken waren. Met het signalement ging men met meerdere eenheden op zoek naar verdachten. In verschillende straten in de omgeving werden de drie aangehouden. Het gaat om een 26-jarige Rijenaar, een 30-jarige man uit Ulvenhout en een 27-jarige man uit Amsterdam.

De 27-jarige man is werd gecontroleerd, toen hij hard weg reed met zijn auto. In de auto werd inbrekerswerktuig gevonden. Dit is in beslag genomen. Ook de auto is in beslag genomen voor verder onderzoek. Deze is afkomstig van diefstal. De andere twee zijn te voet aangehouden in de omgeving. De drie zijn ingesloten voor verhoor.

Donderdag heeft de politie een buurtonderzoek verricht in de omgeving. Bij in ieder geval één woning is gepoogd in te breken.

Man aangehouden voor mishandeling broer

BREDA: De politie hield op woensdagmiddag een 24-jarige man uit Etten-Leur aan voor mishandeling van zijn broer. De mishandeling vond plaats in het noorden van Etten-Leur in de woning waar de broers samen met hun moeder wonen. Gezinsproblemen leidden er woensdag toe dat een ruzie uit de hand liep. De 24-jarige verdachte zou hierbij zijn 23-jarige broer in het gezicht hebben geslagen. De man hield hieraan een gekneusde neus over. De politie nam een verklaring af van de gedupeerde en hielde de verdachte aan. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Derde aanhouding in zaak vondst cocaïne in woning

BREDA: De politie heeft een 24-jarige jongen uit Breda aangehouden in verband met de drugsvondst, zondagochtend in een woning in de Haagse Beemden.

In deze zaak zijn eerder twee aanhoudingen verricht. Zondag werd een 17-jarige bewoonster van een woning in de Haagse Beemden aangehouden nadat in het pand drugs was gevonden. De volgende dag kwam een man aan de deur van de woning. Hij mishandelde de broer van de 17-jarige verdachte en was kennelijk op zoek naar de, eerder door de politie in beslag genomen, cocaïne. Hij sloeg het 20-jarige slachtoffer meerdere keren in het gezicht. De politie hield de 20-jarige verdachte, die tevens de ex-vriend van de 17-jarige verdachte is, aan.

De 24-jarige verdachte was vermoedelijk enige tijd bij de 17-jarige verdachte in de woning aanwezig. De man is in verzekering gesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg