Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom 10-01

BERGEN OP ZOOM, 10 januari 2008

Drie aanhoudingen voor openlijke geweldpleging

BERGEN OP ZOOM: De politie hield woensdagavond drie mannen aan voor openlijke geweldpleging.

Even voor 22.00 uur meldde een vrouw dat haar broer was mishandeld aan de Wierlaan. De 20-jarige man uit Bergen op Zoom was hier zonder aanwijsbare reden mishandeld door drie bekenden. Hij werd geduwd, geslagen en geschopt en hield hieraan verdikkingen, kneuzingen en een snee in zijn gezicht over. Ook had hij kneuzingen op zijn lichaam. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De politie hield korte tijd later de drie verdachten aan in hun woning. De drie 17-jarige jongens uit Bergen op Zoom zijn ingesloten op het politiebureau voor verder verhoor. Van het slachtoffer is aangifte opgenomen.

De politie is op zoek naar getuigen van deze openlijke geweldpleging en verzoekt hen zich te melden bij de politie Bergen op Zoom via 0900-8844.

Inbreker neemt tv weg

BERGEN OP ZOOM: Op donderdag om 05.45 uur is er ingebroken in een bedrijf aan de Van Overstratenlaan. Een getuige meldde de dader te hebben gezien. Deze vernielde een ruit en vluchtte vervolgens te voet met een televisie. De politie ging op zoek naar de dader en zette hierbij een diensthond in. De dader kon echter niet meer worden achterhaald. Wel ontdekte diensthond Jaro het televisietoestel. Dit kon worden geretourneerd aan de rechtmatige eigenaar. Van de gedupeerde zal aangifte worden opgenomen van inbraak.

Man aangehouden voor spookrijden

HOOGERHEIDE: De politie hield woensdag een 20-jarige inwoner van Halsteren aan voor spookrijden. De man was zaterdagochtend 15 december betrokken bij een ongeval op de oprit Hoogerheide richting de A4.

De man achtervolgde drie vermoedelijke inbrekers in een auto, die betrokken zouden zijn bij een inbraak in een horecagelegenheid aan het Piusplein. De inbrekers wilden ontsnappen door op de A58 tegen het verkeer in te rijden. De 20-jarige man volgde met zijn personenauto. Toen de twee autos de oprit Hoogerheide als afrit gebruikten, kwam de 20-jarige man frontaal in aanrijding met een 57-jarige automobilist uit Ossendrecht. De man raakte bekneld in zijn voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Hij is per ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Hij hield aan de aanrijding een o.a. een verbrijzelde heup, een gekneusde borstkast en een verminderd gezichtsvermogen over.

De vluchtauto van de inbrekers vloog op de oprit uit de bocht en belandde onder aan de dijk. De drie inzittenden vluchtten weg. De politie met behulp van politiehonden de omgeving doorzocht. Dit was echter tevergeefs.

De 20-jarige automobilist had nekklachten en is hiervoor behandeld in het ziekenhuis. De man hield hieraan geen blijvend letsel over.

De man is direct na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden voor valsheid in geschrifte

BERGEN OP ZOOM: Op woensdag kwam een man aangifte doen van diefstal van zijn koffer met hierin reisdocumenten. De man legitimeerde zich met een kopie van een document, waarop een politiemedewerker zag dat gegevens handmatig waren veranderd. De man is aangehouden voor valsheid in geschrifte. Het gaat om een 28-jarige man uit de Oekraïne. De Vreemdelingenpolitie heeft de man overgenomen en stelt een onderzoek in. Het document wat de man liet zien is in beslag genomen.

Auteur: Inge Rijgersberg