Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oostehout (10-01)

OOSTERHOUT NB, 10 januari 2008

Politie onderzoekt schietincident

TERHEIJDEN: De politie is een onderzoek gestart naar een schietincident in de omgeving van Terheijden. Het is nog niet exact duidelijk waar het schietincident heeft plaats gevonden. Voor zover bekend is er niemand gewond geraakt.

Aanleiding was de melding van een nietsvermoedende getuige die woensdag 9 januari 2008 omstreeks 23.15 uur over de Zeggelaan in Terheijden. De automobilist zag dat een tegemoetkomende auto met hoge snelheid tegen een vluchtheuvel botste. Door de klap vloog een wieldop van de auto en belandde tegen de voorruit van de getuige. Hierdoor ontstond een flinke barst in de voorruit van de auto van de benadeelde.

De gecrashte auto (een blauwe Opel Corsa) moest door de veroorzaker worden achtergelaten vanwege de ontstane schade. De inzittenden stapten snel over in een andere auto. De vluchtauto ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor, waarna de gedupeerde getuige de politie waarschuwde. De politie stelde een onderzoek in, waaruit bleek dat er in het achtergebleven beschadigde auto diverse (verse) kogelgaten zaten. Bovendien werden in de kofferbak twee vuilniszakken met nieuwe kleding aangetroffen. De herkomst van deze kleding is nog onduidelijk.

Rond 01.45 uur meldde de eigenaar van de Opel Corsa zich in het politiebureau in Dordrecht. De man werd meteen gearresteerd en ingesloten. Tijdens zijn verhoor verklaarde hij dat hij in de omgeving van Breda/Terheijden zonder enige aanleiding door onbekenden was beschoten. De recherche heeft haar twijfels over de verklaring van de verdachte en stelt daarom een nader onderzoek in. De politie roept eventuele getuigen op om zich via 0900 88 44 te melden. Meldingen kunnen ook anoniem worden doorgegeven via Meld Misdaad Anoniem (0800 7000).

366 hennepplanten in Oosterhoutse wietplantage

OOSTERHOUT: De politie ruimde donderdagochtend 10 januari 2008 een hennepkwekerij aan de Waterbeemd in Oosterhout. Bij de doorzoeking van de huurwoning vond de politie een wietplantage van 366 planten. Op dat moment was er niemand thuis. De politie moest daarom het slot van de voordeur forceren. De hennepkwekerij was in een slaapkamer op de eerste verdieping en op de zolder ingericht. De politie ontmantelde de plantage, waarbij al het kweekmateriaal en de 366 planten in beslag genomen en vernietigd zijn. De planten zijn vóór de vernietiging eerst bemonsterd vanwege de bewijsvoering.

Bij vertrek plaatste de politie een nieuw slot in de voordeur. Er werd een brief achtergelaten voor de huurder met daarin de mededeling hij de sleutels kon ophalen in het politiebureau. De 21-jarige Tilburger meldde zich in de loop van donderdagmiddag. Hij werd gearresteerd op verdenking en is verhoord. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt op verdenking van overtreding van de Opiumwet en de illegale afname van stroom van het elektriciteitsnet.

De politie in Midden- en West-Brabant geeft veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. De ervaring leert dat het houden van een hennepkwekerij zelden op zichzelf staat. Behalve van overtreding van de Opiumwet is er bijvoorbeeld vaak sprake van diefstal van stroom of van brandgevaar en wateroverlast door het verkeerd aanleggen van de kwekerij. Ook blijkt dat steeds meer zware geweldsdelicten in verband te brengen zijn met hennepkweek (o.a. moord, doodslag overvallen, bedreigingen en rip-deals).

Dagvaarding voor verdachte van huiselijk geweld

WAALWIJK: De politie heeft een 40-jarige inwoner van Waalwijk gearresteerd op verdenking van stelselmatige mishandeling en bedreiging van zijn 40-jarige echtgenote. De vrouw deed 9 januari aangifte van het feit dat zij al circa 10 jaar regelmatig slachtoffer is van huiselijk geweld. De laatste tijd gebeurde dat dagelijks, aldus het slachtoffer. Agenten stelden vast dat het interieur van de woning overhoop lag en zagen dat de vrouw zichtbare blauwe plekken en zwellingen had.

Nadat het slachtoffer haar aangifte deed, werd de verdachte door de politie gearresteerd. Hij ontkent het huiselijke geweld. De man is in het politiebureau ingesloten en verhoord. Een aantal mishandelingen gaf hij toe. De beschuldiging dat dit dagelijks voorkwam wijst hij van de hand. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Hij kreeg meteen een dagvaarding mee voor 19 februari 2008, de dag waarop hij moet voorkomen bij de rechter.

Omdat er kinderen in het spel zijn, heeft de politie ook de Raad voor de Kinderbescherming van het voorval geïnformeerd.
Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Vonnisklant moet nog 825,- afrekenen

WAALWIJK: Bij een routinecontrole van een auto op het Industrieterrein in Waalwijk controleerde de politie de personalia van een 29-jarige man uit Kaatsheuvel. Dat gebeurde in de nacht van woensdag 9 januari op donderdag 10 januari om 01.45 uur. Het bleek dat de man nog gezocht werd door het openbaar ministerie vanwege openstaande vonnissen. Hij moest nog 825, aan openstaande boetes betalen. Om te voorkomen dat hij werd ingesloten, betaalde de man meteen het volledige bedrag.

Oude legertruck gestolen bij inbraak

RIJEN: Tussen woensdagavond 9 januari om 20.30 uur en donderdagochtend 10 januari om 06.30 werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Stedenbaan in Rijen. Daar was de afgelopen maand al eerder ingebroken. De toegang heeft men verkregen door een roldeur aan de zijkant van het pand te forceren. Uit de bedrijfshal werd een vrachtauto gestolen. Het betreft een oud legervoertuig (DAF), dat omgebouwd is voor civiel gebruik. Het kenteken luidt: BP-LN-71De lading uit de vrachtauto gooiden de daders eruit. Hierbij zijn goederen die klaar stonden voor verzending beschadigd. De politie heeft een aangifte opgenomen en de technische recherche heeft een sporenonderzoek ingesteld.

Auteur: Jeroen Steenmeijer