Cap Gemini Nederland


PERSBERICHT

Utrecht, 10 januari 2008

Strategische samenwerking Capgemini en Philips Business Application Services Belangrijke impuls voor dienstverlening P-BAS aan Philips

Capgemini en Philips Business Application Services (P-BAS), één van de interne IT-dienstverleners van Koninklijke Philips Electronics, hebben de intentie uitgesproken tot een strategische samenwerking. De expertise van Capgemini op het gebied van applicatietechniek en consultancy moet een belangrijke rol gaan spelen in het doel van P-BAS haar dienstverlening aan Philips te optimaliseren.

P-BAS wil met de nieuwe alliantie een aantal belangrijke speerpunten realiseren: meer klantgerichtheid, competitiever dienstverlening en meer toegevoegde waarde. P-BAS' diepgaande kennis van de Philips-organisatie zou samen met de expertise van Capgemini een consistent hoogstaande dienstverlening waarborgen.

De overeenkomst is gebaseerd op innovatie en wereldwijde samenwerking. De twee partijen willen nauw samenwerken om de optimale standaardisatie van processen en applicaties te garanderen. Bovendien zou een samenwerking ontwikkeling, beheer en onderhoud van IT-processen vereenvoudigen en verbeteren. Ten slotte zou de business consulting van Capgemini borg staan voor een goede verstandhouding tussen business en IT.

P-BAS nomineerde Capgemini na een uitgebreide aanbesteding. Capgemini zet zowel in Nederland als in India medewerkers in ten behoeve van de samenwerking, daarbij gebruikmakend van zijn expertise op het gebied van Rightshore® en offshore.

Eén van de voornaamste activiteiten van P-BAS is dienstverlening op SAP-gebied. P-BAS ontwikkelt applicaties, richt de Philips-organisatie in op het gebruik van SAP, coördineert de uitrol van SAP-omgevingen en biedt ondersteuning aan de SAP-gebruikers. Capgemini kan P-BAS van dienst zijn in de totstandkoming van volledige, organisatiebrede SAP-standaardisatie. De expertise van Capgemini werkt daarbij als een versneller bij de ontwikkeling van applicaties. Ook ten aanzien van opleidingen kan Capgemini P-BAS van dienst zijn, door workshops in te richten waarmee SAP-gebruikers wegwijs worden gemaakt in nieuwe applicaties.

Ruurd Dam, Client Director, Capgemini: "Wij zijn blij dat Philips Business Application Services voor Capgemini heeft gekozen. Wij hebben net als P-BAS een sterke aanwezigheid in India, Zuid-Amerika, de VS en Nederland wat een groot voordeel is en ook qua bedrijfscultuur is er een goede aansluiting, omdat P-BAS en Capgemini beide veel waarde hechten aan samenwerking en innovatie."

Andreas Schumm, CEO Philips Business Application Services: "Philips heeft zeer ambitieuze groeidoelstellingen, acquisities horen daarbij. De samenwerking met Capgemini biedt ons niet alleen de nodige extra capaciteit, maar tevens sterke modellen om IT systemen voor nieuwe Philips klanten of aangekochte bedrijven te migreren of integreren. Het is echt een kwestie van het samenbrengen van krachten."

EINDE PERSBERICHT

Over Capgemini
Capgemini levert aantoonbaar toegevoegde waarde aan de prestaties van zijn klanten in een groot aantal branches. Dit gebeurt met een compleet en innovatief aanbod van consulting-, technology- en outsourcingdiensten. Daarbij werkt de onderneming op een onderscheidende manier samen met haar klanten aan het behalen van snellere, betere en meer duurzame resultaten: de Collaborative Business Experience. Deze innovatieve samenwerking krijgt vorm door een sterk netwerk van technologiepartners, bewezen methoden en hulpmiddelen en een sterk op samenwerking gerichte mentaliteit in de dagelijkse praktijk. Hiermee helpt Capgemini organisaties om nieuwe groeistrategieën te ontwikkelen en de mogelijkheden van technologie optimaal te benutten. Capgemini heeft wereldwijd ongeveer 82.000 medewerkers in dienst. De organisatie realiseerde in 2006 een omzet van 7,7 miljard euro. Meer informatie is beschikbaar op www.nl.capgemini.com

Voor meer informatie
Capgemini
Madelon Kaspers
Woordvoerder
Telefoon: +31 (0) 30 689 2453
Mobiel: +31 (0) 6 100 358 34
Email: madelon.kaspers@capgemini.com

Stassen Communicatie
Telefoon: +31 (0) 30 693 0664