Ingezonden persbericht


Zijn wij wel narcistisch genoeg?

Amsterdam, 10 januari 2008 - Zijn wij wel narcistisch genoeg? Prof. Dr. J.J.L. Derksen zoekt een verklaring voor zelfgericht gedrag dat kenmerkend is voor onze tijd. Mensen hanteren hun eigen normen en waarden, waarbij ze zichzelf voorop stellen. Waar ligt de oorzaak? Veroorzaakt of vergt de samenleving dit gedrag en welke prijs wordt ervoor betaald?

Toegankelijk
Zijn wij wel narcistisch genoeg? is geschreven vanuit een wetenschappelijke benadering van het thema narcisme. De oorsprong van narcistisch gedrag vindt Derksen in onze gewijzigde vroegkinderlijke condities. Hij neemt ons mee naar de mythe van het narcisme, naar de ervaringen van het kind, naar de samenleving en de eisen die deze stelt. Derksen stelt als openingsvraag: zijn we allemaal narcistisch geworden? Zijn slotvraag is: zijn we wel narcistisch genoeg? Voor de lezer ligt hiertussen bijna 300 pagina's te ontdekken gebied. Pagina's die inzicht geven in ons eigen gedrag en de gedragingen van de samenleving.

Jan Derksen
Prof. Dr. J.J.L. Derksen (1953) is als klinisch psycholoog werkzaam aan de Sectie Klinische Psychologie van de Radboud Universiteit in Nijmegen en aan de Vakgroep Persoonlijkheid en Sociale Psychologie van de Vrije Universiteit te Brussel.

Jan Derksen, Zijn wij wel narcistisch genoeg? Over het ontstaan van onze lentecultuur PEN Tests Publisher, ISBN 9789080570641 (¤ 39,900)


Bestellen:

Zijn we wel narcistisch genoeg ?
Zijn we wel narcistisch genoeg ?
Jan Derksen