Gemeente Delft

Meer economische waarde voor Delftse kenniseconomie

Op 8 januari heeft het college van B&W de strategienota over de Delftse economie goedgekeurd. Delft heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot kennisstad. De stad wil haar kennisbasis beter benutten om zowel starters, MKB als grotere werkgevers aan zich te binden. De teruglopende werkgelegenheid moet worden omgebogen en met name de binnenstad moet een grotere economische diversiteit krijgen. Bovendien moeten technologische starters betere kansen krijgen om door te groeien.

Delft gaat haar positie in de kenniseconomie versterken om te kunnen blijven concurreren op de internationale markt van kenniswerkers, bedrijven en kapitaal. Met de strategienota is het kader vastgesteld voor investeringen in onderwijs, arbeidsmarkt, woonmilieus, stadsmarketing en economie. Zo moet de Delftse technologie zich de komende vijftien jaar optimaal kunnen ontwikkelen. Delft doet dit niet alleen, maar zoekt nadrukkelijk samenwerking met partners in de stad en regio. De concrete uitwerking in projecten en programma's is beschreven in de uitvoeringsnota economie, die jaarlijks wordt bijgesteld.

Werk in uitvoering
Enkele projecten in de strategienota die de komende tijd worden uitgevoerd, zijn:
* Subsidieprogramma MKB en technologie (met MKB, KvK, TU Delft, Stichting Delft Kennisstad en de Kennisalliantie);
* Uitbouwen van het Technologisch Innovatief Complex Delft (TICD) tot hét regionale kenniscluster (met kennisinstellingen, overheden, ontwikkelaars en bedrijfsleven);
* Zorgen voor meer kwaliteit in de basisvoorzieningen zoals winkelcentra, onderwijs, zorg en toerisme (met diverse partijen in de regio).

Op 24 januari bespreekt de commissie Economie, Milieu, Cultuur en Recreatie de nota, waarna de Raad op 31 januari een besluit neemt.

Noot voor de redactie,