Ingezonden persbericht


Persbericht

Hilversum, 10 januari 2008

Maurice Pelt executive consultant bij S&V Management Consultants

Maurice Pelt (48) is benoemd tot executive consultant bij S&V Management Consultants in Hilversum. Bij S&V, een onafhankelijk adviesbureau dat zich heeft gespecialiseerd in supply chain management, zal Pelt zich vanuit zijn uitgebreide ervaring met productie en logistiek vooral bezighouden met de optimalisering van supply chain processen.

Maurice Pelt werkte vanaf 1998 bij Deloitte als senior manager in supply chain management. Hij hield zich bezig met strategische concepten, met ontwerp en implementatie van planningprocessen en met programma's voor kostenreductie en efficiencyverbetering. Hij werkte voornamelijk voor opdrachtgevers in de semi-procesindustrie en hun logistieke partners. Hij gaf leiding aan vele, internationale projecten en was knowledge manager van het Deloitte EMEA supply chain centre of excellence. Voordat Pelt naar Deloitte ging, werkte hij 13 jaar als projectmanager en intern consultant bij Corus (het voormalige Hoogovens). Zijn aandachtspunten waren logistiek, productieplanning en kwaliteitsmanagement. Daarvoor studeerde hij werktuigbouwkunde aan de Technische Universiteit van Delft, waar hij zich specialiseerde in de regeltechniek.

S&V Management Consultants is een onafhankelijk adviesbureau, dat zich heeft gespecialiseerd in supply chain management. Het bureau is inmiddels uitgegroeid tot één van de belangrijkste Europese spelers. Momenteel werken er ruim vijftig consultants bij S&V, waarvan tien vanuit de vestiging in Hilversum voornamelijk in Nederland. De dienstverlening van S&V Management Consultants kan het best omschreven worden als supply chain advies en implementatie, waarbij zowel op strategisch als op het niveau van de bedrijfsprocessen structurele verbeteringen nagestreefd worden. S&V werkt voor grote, internationaal bekende opdrachtgevers, voor wie supply chain management oplossingen gerealiseerd zijn, die tot aanmerkelijke kostenreducties en kwaliteits- of efficiencyverbeteringen geleid hebben. De opdrachtgevers zijn vooral te vinden in de chemie, de farmacie, metaal, voeding en dranken, papier en verpakkingen. S&V is daarnaast actief in de sectoren distributie & logistiek, electronica, consumentengoederen, bouw & woninginrichting, overheid en non-profit organisaties. In Nederland werkt S&V voor onder meer Biomet, Cerestar, Cordis, Dupont, Friesland Foods, Intervet, Loders Croklaan, NVI, Office Depot, Organon, Philips, Swets en Wavin.


---