Gemeente Heerde

Gemeente Heerde

Persbericht

Onderwerp: Minder ingezamelde bomen in de gemeente Heerde

In de hele gemeente Heerde hebben schoolkinderen woensdag 9 januari 1.835 afgedankte kerstbomen opgehaald. Dat zijn er 117 minder dan vorig jaar en het is het laagste aantal van de afgelopen acht jaar. Vorig jaar sprokkelden de kinderen 1.952 bomen bij elkaar en het jaar daarvoor was een topjaar met 2.098 bomen.

De weersomstandigheden waren gunstig, maar waarschijnlijk kiezen steeds meer huishoudens voor een kunstboom zodat er gewoon minder in valt te zamelen. Er waren acht inleverpunten; vier in Heerde, een in Wapenveld, een in Vorchten, een in Veessen en een in buurtschap Hoorn. In de wijken Schotkamp/Zuppeld en Molenkamp werden dit jaar juist meer bomen opgehaald dan vorig jaar. In Langeslag/Doelbeek/Keuterstraat-Zuid bijna honderd minder (van 362 naar 266).

Nieuw: in elke wijk een prijs
Voor elke ingezamelde boom kregen de kinderen 20 eurocent en een lot. Nieuw dit jaar is dat er per wijk een prijs van 20 euro wordt verloot. Dit om de prijzen beter over de gemeente te kunnen spreiden. De trekking werd verricht op donderdag 10 januari door wethouder Wim van Ommen. Op de volgende loten zijn prijzen gevallen:

Wapenveld: op kleur en lotnummer: wit 125
Vosbergen: op kleur en lotnummer: groen 264
Schotkamp/Zuppeld: op kleur en lotnummer: blauw 12

Langeslag/Doelbeek
Keuterstraat Zuid: op kleur en lotnummer: geel 128

Molenkamp: op kleur en lotnummer: oranje 215
Hoorn/Vorchten/Veessen: op kleur en lotnummer: roze 295

De prijsuitreiking is op woensdag 30 januari om 14.00 uur in het gemeentehuis in Heerde. Wethouder Van Ommen zal de prijzen aan de winnaars overhandigen.

De prijswinnaars (of hun ouders) worden verzocht contact op te nemen met de gemeente Heerde, team Bouwen en Milieu, tel.0578-699423.