Gemeente De Wolden


Vraag van de fracties van Gemeentebelangen en het CDA conform artikel 37 A te behandelen op de raadsvergadering van 10 januari 2008.


---

De afgelopen jaren is er al meerdere malen aandacht gevraagd voor:

a. Het onderhoudsniveau van het wegdek op de Ommerweg (tussen Zuidwolde en Balkbrug).
b. De roestige en defecte relingen van de brug in genoemde weg over de Reest.

Het genoemde wegdek van de Ommerweg vertoont over een groot deel scheuren en gaten. De weg ziet er uit als een lappendeken. Automobilisten klagen daarom over de veiligheid.
Dit werd in de zeer dichte mist gedurende de jaarwisseling extra duidelijk toen de belijning zuidelijk van de Reest en in De Wolden zulke verschillen gaven te zien dat doorrijden nog een factor moeilijker werd. Inwoners van De Wolden schamen zich voor de armoedige aanblik van hun gemeente ten opzichte van het wegdek in Overijssel als ze de grensrivier oversteken!

Het bovenstaande brengt de fracties tot de volgende vragen aan het College van B en W:


- Is het College bekend met de door onze fractie aangeven problemen ten aanzien van het wegdek van de Ommerweg en de onderhoudstaat van de brug over de Reest?


- Staat de vernieuwing van genoemd wegdek hoog op de prioriteit in het Onderhoudsplan Wegen van De Wolden?


- Wordt er eindelijk eens iets gedaan aan de brug over de Reest?


- Kan het College garanderen dat inwoners van onze Gemeente De Wolden binnenkort niet meer met het schaamrood op de kaken vanuit Balkbrug terugkeren in hun gemeente, maar vooral dat ze veilig thuis kunnen komen?

De fracties van het CDA en Gemeentebelangen.

W.L. L., J v.Žt Z.

---


---- --
Vraag van de CDA fractie conform artikel 37 A te behandelen op de raadsvergadering van 10 januari 2008.


---

Ongeveer twee maanden geleden is een lijst van te bestrooien wegen bij gladheid vastgesteld. Daarbij is ondermeer de Panjerdweg, Koekange geschrapt wat betreft de eerste prioriteit.

Op 24 en 25 december j.l. zijn in totaal zeven automobilisten door gladheid als gevolg van vorst in de haakse bocht in de Panjerdweg van de weg geraakt. Hierbij zijn reflecterende schrikborden en een lantaarnpaal vernield of beschadigd. AutoŽs belandden in de berm en moesten soms door een shovel de weg weer opgetrokken worden. Materiële schade aan autoŽs heeft plaatsgevonden. Omwonenden melden dat al bij geringe vorst vooral de genoemde haakse bocht in het wegdek erg snel glad wordt.

Daarom komt de CDA fractie tot het stellen van de volgende vragen:


· Is het college bekend met genoemde problemen? Heeft het college kennis genomen van de verontrusting van bewoners van de Panjerdweg?


· Zijn er naar aanleiding van de geuite verontrusting al maatregelen getroffen?


· Is het college bereid met voorrang de lijst van te bestrooien wegen bij gladheid te evalueren en de prioriteiten te veranderen?

De CDA fractie.

Gemeente De Wolden

Cluster Communicatie
Tel. 0528-378239/240