Time : 16:48:02
Date : 10 January 2008
Sender Name: CO2logic

BANK DEGROOF WORDT CO2-NEUTRAAL
Wanneer Bank Degroof het vermogen van haar cliënten beheert, doet ze dat steeds vanuit een langetermijnperspectief. De overdracht van de ene generatie naar de andere is vaak een prioriteit van de cliënten die de Bank adviseert. In die context neemt de milieuproblematiek een bevoorrechte plaats in: waartoe dient het een vermogen voor de kinderen en de kleinkinderen van onze cliënten optimaal te beheren als onze planeet onleefbaar wordt?

Daarom heeft de Bank besloten om concrete acties te ondernemen voor een beter milieu. Ze engageert zich rechtstreeks en onrechtstreeks in verschillende milieugebonden projecten en besliste onder meer om CO2-neutraal te worden.

Vertrekkend van het principe dat men beter kan controleren wat men concreet kan meten, heeft de Bank een audit laten uitvoeren van haar voetafdruk op klimaatvlak. Hiertoe deed ze een beroep op de Belgische vennootschap CO2logic. Die maakt gebruik van de erkende Bilan Carbone methodologie van ADEME (Frans agentschap voor milieu- en energiebeheer).

Door deze audit kon de CO2-voetafdruk van de Bank tijdens het boekjaar 2006-2007 berekend worden. Zij beschikt dus voortaan over een hulpmiddel dat haar een globaal overzicht geeft van haar uitstoot zodat zij met kennis van zaken gerichte beslissingen kan nemen. Boven op de maatregelen om haar CO2-uitstoot te verminderen heeft de Bank beslist om deze uitstoot te neutraliseren. Het betreft een mechanisme waarin in het kader van het Kyoto-protocol voorzien is. Hier ook doet de Bank een beroep gedaan op de expertise van CO2logic en op hun projecten van CO2-reductie die door de Verenigde Naties gecertificeerd zijn. Het ecologisch en duurzaam project dat Bank Degroof steunt bevindt zich in India. Het benut de landbouwafval van lokale boeren om groene en hernieuwbare energie te produceren.


----

Over CO2logic
CO2logic is de eerste Belgische onderneming die actief is in het neutraliseren van CO2. Het informeert particulieren en bedrijven over de uitstoot van de broeikasgassen die zij veroorzaken en biedt hen de mogelijkheid om hun invloed op de klimaatverandering te verminderen door CO2-neutraal te worden.

Over Bank Degroof
Bank Degroof is vandaag de belangrijkste onafhankelijke private bank in België. Haar prestaties worden erkend in alle domeinen waarin ze actief is: vermogensbeheer voor particuliere en institutionele cliënten, marktactiviteiten en corporate finance, kredietverlening en


-structurering. Ze is opgericht in 1871 en stelt vandaag in zeven landen meer dan 950 medewerkers ten dienste van haar cliënten.


-------

Voor bijkomende inlichtingen kunt u terecht bij:

Bij Bank Degroof:
Etienne de Callata
Chief economist
T: +32 (0)2 287 91 09
etienne.decallatay@degroof.be
www.degroof.be

Bij CO2logic:
Antoine Geerinckx
T : +32 478 413 007
antoine@co2logic.com
www.co2logic.be