Stadsdeel Amsterdam-Noord

Proefopstelling markt Van der Pekstraat

Gedurende de bouw van het nieuwe wijkwinkelcentrum Mosveld moet de markt waarschijnlijk vanaf begin 2009 tot begin 2011 tijdelijk verplaatst. Het stadsdeel zoekt daarom nu naar tijdelijke locaties waar de markt in de bouwperiode kan worden gehouden. Een mogelijke tijdelijke plaats voor de markt is de Van der Pekstraat.

Deze locatie wordt door de marktkooplieden positief beoordeeld, vooral omdat de zichtbaarheid van de markt voor de klanten groot is in de Van der Pekstraat. Ook de tijdelijke markt wordt gehouden op woensdag, vrijdag en zaterdag.

Maandag 21 januari 2008 wordt een proefopstelling van een aantal marktkramen geplaatst op de rijweg van de Van der Pekstraat vanaf de rotonde op het Mosplein tot aan de hoek Lavendelstraat. Dit duurt van ongeveer 10.00 tot 14.00 uur.

Bij de proef wordt bekeken wat de exacte plek voor de marktkramen moet zijn. Ook de ruimte voor fietsverkeer, voetgangers, de gevolgen voor het parkeren, voor de hulpdiensten, afvalinzameling, leveranciers en openbaar vervoer worden bekeken.

De proefopstelling betekent dat de Van der Pekstraat op maandag 21 januari voor het verkeer is gesloten van 10.00 t/m 14.00 uur. Een omleidingsroute voor het autoverkeer en voor de bussen loopt via de Meidoornweg en de Hagedoornweg.

Voor meer informatie over de proefopstelling kunt u bellen met Silva Meester, tel. 020-6349259 of Jaap Spaan, tel. 020-6349683

Algemene informatie over het nieuwe wijkwinkelcentrum Mosveld