Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 009

datum: 10 januari 2008

Eindweg krijgt piramideafsluiting

De gemeente Amersfoort gaat de huidige afsluiting van de Eindweg/Holleweg vervangen. Sinds de weg is afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer is de huidige afsluiting al meerdere malen door anderen dan de hulpdiensten naar beneden gehaald of moedwillig vernield.

Op zo kort mogelijke termijn, mogelijk al eind volgende week zal de gemeente de neerklapbare paal vervangen door een verzinkbare piramide. Deze afsluiting is robuuster en steviger. Bovendien krijgt deze afsluiting een afwijkend slot, zodat onbevoegden de afsluiting niet kunnen bedienen.

Sinds woensdag 19 december is er een alternatieve route voor Vathorsters om naar de A1 te rijden. In het verlengde van de Vrouwenpolder is een bouwweg aangelegd die in één richting aansluit op de rotonde Heideweg en de Valutaboulevard (rijrichting van noord naar zuid). Begin februari komt er een nieuwe ontsluitingsweg bij als een van de rijbanen van het deel tussen de Boerderijen- en Hanzeboulevard beschikbaar komt. Aanvankelijk zou deze in één richting lopen naar de A1. Besloten is om de rijbaan open te stellen richting Vathorst in (rijrichting van zuid naar noord), omdat er daarmee voor zowel in- als uitgaand verkeer meer spreiding is. Naar verwachting is eind mei 2008 de randboulevard in zijn geheel aangelegd en gaat deze open in twee rijrichtingen.

Informatie: Reina van der Wal, communicatieadviseur Concernstaf, telefoon 033 469 45 38, e-mail r.vanderwal@amersfoort.nl.