Gemeente Harenkarspel


Onderzoek naar sportwensen 50-plussers

Half januari 2008 ontvangen tweeduizend willekeurige inwoners van 50 jaar en ouder een enquête van de gemeente Harenkarspel. Doel is in beeld te brengen of het aanbod voor sport en beweging aansluit op de wensen en behoeften van senioren.

Sport en Bewegen is gezond, leuk om te doen en biedt mogelijkheden voor sociale contacten. En dat is precies wat veel mensen willen. Dat is ook wat de gemeente Harenkarspel wil. De gemeente Harenkarspel vindt het belangrijk dat er voldoende sport- en beweegmogelijkheden zijn voor haar inwoners en zo ook voor de 50-plussers. Het is van groot belang dat de sport- en beweegactiviteiten afgestemd zijn op hun wensen en behoeften.

Met het anonieme onderzoek wil de gemeente Harenkarspel de behoeften van zowel sporters als niet-sporters in kaart brengen. Er wordt veel waarde gehecht aan de mening van beide groepen mensen. De mening van iedere senior van 50 jaar tot 90+ is van belang. Zo wordt duidelijk wat mensen tegenhoudt om meer te bewegen: ontbreekt een bepaalde faciliteit, is het de bereikbaarheid van een locatie, gaat het om een lichamelijke beperking, enzovoorts. Om een zo goed mogelijk beeld te verkrijgen is het erg belangrijk dat iedereen die de enquête ontvangt, wil meewerken aan dit onderzoek.

Samen met de gemeente Anna Paulowna is Harenkarspel de eerste gemeente in Noord-Holland die de sport- en bewegingsmogelijkheden van 50-plussers en hun wensen in kaart brengt. Het onderzoek wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Welzijn Ouderen van beide gemeenten, Sportservice Schagen en Sportservice Noord-Holland. Met de resultaten van het onderzoek zal de informatievoorziening omtrent sport- en bewegen verbeteren en concreet aan de slag worden gegaan om ervoor te zorgen dat 50-plussers voldoende kunnen (blijven) bewegen en sporten. Al met al moet het in de toekomst voor senioren makkelijker en aantrekkelijker worden om te sporten.

Voor vragen en hulp bij het invullen van de vragenlijst kan men contact opnemen met de ouderenadviseur van Stichting Welzijn Ouderen Harenkarspel mevrouw Fora Reurslag. Zij is bereikbaar op maandag, dinsdag en donderdag van 9.00 tot 10.00 uur op telefoonnummer: 0226 - 39 23 53 en aanwezig in het kantoor St. Jozefpark 2 in Tuitjenhorn.

Verzocht wordt om de ingevulde enquête vóór 1 februari 2008 in een bijgevoegde antwoordenvelop naar de gemeente Harenkarspel terug te sturen. Voor meer informatie over dit onderzoek kan contact worden opgenomen met Ellen Schouten van Sportservice Schagen: 0224 21 47 74 (maandag en woensdag).

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600