Ingezonden persbericht


Persbericht

Zaandam, 9 januari 2008

Knoop in de Zakdoek voor wethouder F. van der Laan van Anna Paulowna

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van het Natuurbeheerdersoverleg Noord-Holland op 10 januari ontvangt wethouder Fijko van der Laan van de gemeente Anna Paulowna de Knoop in de Zakdoek . De groene organisaties in Noord-Holland willen met deze aanmoedigingsprijs Anna Paulowna aansporen het nieuwe jaar met aansprekende resultaten te komen met diverse natuur projecten. Wethouder Fijko van der Laan ontvangt een beeld in de vorm van een knoop in een zakdoek. Dat beeld krijgt een plekje op zijn bureau en herinnert hem aan het goede voornemen.

Op 10 januari houden de Noord-Hollandse natuur- en milieuorganisaties, verenigd in het Natuurbeheerders Overleg (NBO), in Bezoekerscentrum De Hoep een nieuwjaarsreceptie. Directeur Yvon Horsten van Staatsbosbeheer zal daar als voorzitter van het NBO de Knoop in de Zakdoek overhandigen aan wethouder Van der Laan. De reden dat hij de Knoop in ontvangst mag nemen is gelegen in de inzet die hij al getoond heeft en die we in 2008 van hem en de gemeente verwachten bij de realisatie van de multifunctionele verbinding De Noordboog en bij de verwerving en inrichting van het Kruiszwingebied in Anna Paulowna. Dit is een mooi voorbeeld van een project waarbij veel partijen samenwerken en waarbij de gemeente een beslissende rol kan spelen. Het Natuurbeheerdersoverleg verwacht dit jaar aansprekende resultaten. Uiteraard staan zij ook klaar om te helpen.

In 2009, nadat de Knoop een jaar lang op het bureau heeft gestaan, zal wethouder Van der Laan vertellen wat er met het goede voornemen is gedaan, wat is gelukt en wat niet. De Knoop wordt vervolgens aan een nieuwe partij aangeboden.

Vorig jaar heeft wethouder Portegies van de gemeente Castricum de Knoop ontvangen. Zij komt vertellen over de bereikte resultaten in het Castricumse buitengebied.

Het Goede Voornemen is een initiatief van het Natuurbeheerdersoverleg Noord-Holland waarin de volgende organisaties meedoen: Goois Natuurreservaat, IVN Consulentschap Noord-Holland, Landschap Noord-Holland, Milieufederatie Noord-Holland, PWN, Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Waternet.