Provincie Friesland

PERSUITNODIGING

Nummer: 001 SJT
Datum: 9 januari 2008

Gedeputeerde Adema dag lang
op werkbezoek bij Friese vrijwilligers

Gedeputeerde Piet Adema, portefeuillehouder vrijwilligersbeleid, legt donderdag 10 januari een vijftal werkbezoeken af aan diverse organisaties die zich bezighouden met vrijwilligersbeleid. Met de werkbezoeken wil Adema zich uitgebreid door het ''werkveld'' laten informeren over de maatschappelijke ontwikkelingen en trends in het vrijwilligerswerk. Voor gedeputeerde Adema zijn de ontmoetingen met onder andere Partoer, het Marnecollege en de Ouderenbond belangrijk om met de organisaties, het beleid en de medewerkers in contact te komen.

Het programma is als volgt:


09.00 Bonifatiushuis, Jachthavenstraat 28 te Sneek; Bij deze presentatie staat de wijk het Eiland centraal. Daar is het wijkcomité (vrijwilligers in de wijk)samen met het Bonifatiushuis bezig met het opzetten van een sociaal steunpunt in de wijk.
10.15 Pastorie Blauwhuis, Vitusdyk 29 te Blauwhuis; Bij de presentatie staat centraal de kracht die vrijwilligers ontwikkelen om bij problemen die in de eigen woon omgeving ontstaan snel en accuraat in te grijpen.
11.10 Timpaan Welzijn, Stationsstraat 5 te Sneek; Bij deze presentatie gaat het om de diensten die een vrijwilligerscentrale kan aanbieden. me nadruk op de de diensten die een centrale kan bieden en de vernieuwing die daarin zichtbaar wordt.
12.10 Marne College, Gijsbert Japicxlaan 23 te Bolsward; Bij dit project staan de jongeren/maatschappelijke stages centraal en de ondersteuning die door welzijn en school kunnen worden geboden. 14.00 Vrijwilligers Servicepunt Leeuwarden, Nieuweburen 121 te Leeuwarden; bij deze presentatie gaat het om rol van ouderen in de maatschappij en bij vrijwilligerswerk 15.00 Vrijwilligerscentrale Leeuwarden, Nieuweburen 121 te Leeuwarden; ronde tafelgesprek met terugblik en discussie over de speerpunten voor de komende tijd op het gebied van vrijwillige inzet. 16.00 Gelegenheid voor de pers om de gedeputeerde vragen te stellen naar aanleiding van de werkbezoeken (op de locatie en na afloop van bezoek aan de Vrijwilligerscentrale).


---- --