Ingezonden persbericht


Persbericht

Kodak wint drie prestigieuze CES 2008 Innovation Awards

~ Prijzen voor Kodak's alles-in-één inkjetprinter en twee digitale camera's ~

Bunschoten, 10 januari 2008 -- Tijdens de perspreview van de International Consumer Electronics Show stonden de innovaties van de Eastman Kodak Company (NYSE:EK) in het middelpunt. De producten en diensten van Kodak wonnen maar liefst drie prestigieuze Innovations 2008 Design and Engineering Awards. De KODAK EASYSHARE 5300 alles-in-één printer ontving een award in de categorie computeraccessoires, de KODAK EASYSHARE V1253 vergaarde een award in de categorie digitale fotografie en de KODAK EASYSHARE ZD710 ontving erkenning in de categorie Eco-Design en Sustainable Technology voor zijn energiezuinige ontwerp.

De Innovations 2008 Design and Engineering Awards, gesponsord door de Consumer Electronics Association en ondersteund door de Industrial Designers Society of America, zijn in het leven geroepen om jaarlijks uitblinkers aan te wijzen onder de meest geavanceerde producten op het gebied van design en techniek. De winnaars worden gekozen door een panel van onafhankelijke ontwerpers, ingenieurs en journalisten die werkzaam zijn in de branche waar de producten uit voortkomen. De producten van Kodak zullen getoond worden tijdens de International CES in Las Vegas, van 7 tot en met 10 januari 2008, op de Kodak stand in het Las Vegas Convention Center (stand 31400, South Hall/3).

Over de Kodak prijswinnaars

De KODAK EASYSHARE V1253 Zoom Digitale Camera (adviesprijs ¤249) stelt consumenten in staat om HD foto's te nemen (16:9 beeldverhouding) en video's te maken in 720p bij 30fps in combinatie met een slank ontwerp en een simpele gebruiksomgeving. De camera is uitgerust met een 12mp resolutie, 3x optische zoomlens van Schneider-Kreuznach en Kodak Perfect Touch technologie. Hierdoor levert de camera uitzonderlijke beeldkwaliteit. Verder heeft de V1253 Face Detection Technologie, die ervoor zorgt dat de instellingen automatisch aangepast worden bij het maken van kwalitatieve portretfoto's, en Digital Image Stabilization om onscherpte door trillingen of het bewegen van het foto-onderwerp te verminderen. Gemaakte foto's kunnen direct worden bekeken in 16:9 beeldverhouding op het grote 3,1 inch LCD scherm van de V1253. De 7 megapixel KODAK EASYSHARE ZD710 Zoom Digitale Camera (adviesprijs ¤199) is een veelzijdig, volautomatisch toestel met 10x optische zoom en hoge ISO-waarden. De ZD710 bevat eigenschappen waarmee consumenten betere foto's kunnen maken, zoals Digital Image Stabilization en Kodak Perfect Touch Technologie


- Einde -

Voor meer informatie:

Pride PR

Jan Faber & Jessica van Rijswick

Telefoon: 071 568 00 28

e-mail: jan@pridepr.nl & jessica@pridepr.nl

Over de Eastman Kodak Company

Kodak is wereldwijd de leidende vernieuwer op het gebied van imaging. In 2006 behaalde het bedrijf een omzet van $10.7 miljard en hangt aan een digitaal georiënteerde groeistrategie met als doel mensen te helpen om beter gebruik te maken van betekenisvolle beelden en informatie, zowel thuis als op het werk. Consumenten gebruiken de Kodak producten en diensten voor digitale en traditionele fotografie om altijd en overal foto's te nemen, af te drukken en te delen met anderen; bedrijven kunnen efficiënt communiceren met klanten wereldwijd met behulp van de oplossingen van Kodak voor prepress, conventioneel en digitaal afdrukken en document imaging; creatieve professionals vertrouwen op de technologie van Kodak om hun unieke verhaal te vertellen aan de hand van bewegende of stilstaande beelden. Meer informatie over Kodak (NYSE: EK) kunt u vinden op www.kodak.com.