Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


Baarsjes goes to Hollywood

Nieuwjaarsreceptie 2008

8 januari 2008

Anna Kutsch Lojenga

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van stadsdeel De Baarsjes (donderdag 10 januari 2008) is de première van de film "Aangenaam, Ahmed" van Larbi Ahmed-Salah. De nieuwjaarsreceptie, die in het teken staat van de première, vindt dit jaar plaats in het Atrium van Het Sieraad.

Larbi Ahmed-Salah en Carolien Gehrels, Amsterdams wethouder voor Kunst en Cultuur komen per limousine aan bij de receptie. De receptie wordt muzikaal opgeluisterd door het Anne Chris Quartet (uit De Baarsjes), dat speciaal een aantal nummers uit het film- en musicalrepertoire heeft ingestudeerd.

Larbi Ahmed-Salah was winnaar van de Ymere-BaarsjesBeurs 2007. Uit handen van burgemeester Job Cohen ontving hij een cheque van EUR 15.000 waarmee hij zijn carrière als filmmaker een professionele wending heeft gegeven. Aan het winnen van de beurs is de voorwaarde verbonden, dat de winnaar/winnares op de eerstvolgende nieuwjaarsreceptie laat zien wat hij/zij met het geld gedaan heeft. Larbi Ahmed-Salah laat met zijn film zien hoe jongeren leven in De Baarsjes.

Stadsdeel De Baarsjes en woningcorporatie Ymere stelden in 2005 voor het eerst gezamenlijk een bedrag van EUR 15.000 beschikbaar om positief voorbeeldgedrag van een talentvolle jongere in het zonnetje te zetten.

Programma:


* 17.00 uur Start receptie

* 17.30 uur
Nieuwjaarstoespraak Arco Verburg, stadsdeelvoorzitter Presentatie van Larbi Ahmed-Salah
Toespraak Carolien Gehrels, wethouder Amsterdam
* 18.30 uur Filmpremière"Aangenaam, Ahmed" (auditorium)
* 19.30 uur 2e filmvoorstelling (auditorium)
* 20.30 uur Einde receptie

U bent van harte welkom!

De receptie wordt op donderdag 10 januari 2008 gehouden in Het Sieraad, Postjesweg 1, Amsterdam.