Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Nederlands/Vlaamse Conferentie over economische beleidswijzigingen

Tilburg, 27 augustus 2007 -
Op 10 januari 2008 vindt aan de Universiteit van Tilburg een groot opgezette conferentie plaats met als kernthema: Een comfortabele waarheid - Groei naar een duurzame en solidaire economie

Deelnemers zijn Nederlandse en Vlaamse economen en andere wetenschappers, politici, vertegenwoordigers vanuit de vakbeweging en het bedrijfsleven, en mensen afkomstig uit verschillende sociale bewegingen en organisaties. Het doel is om in beide landen en met grote klem de urgentie van verregaande economische beleidswijzigingen aan de orde te stellen.

Op 29 augustus 2006 is aan de Nederlandse Tweede Kamer een petitie overhandigd waarin gepleit wordt voor een duurzame en solidaire manier van economisch meten. Een vergelijkbare petitie is op 23 april 2007 aangeboden aan de Belgische regering.

In beide landen leidde dit tot veel reacties. Dit sterkt de wens de discussie verder te voeren en daarin het beleid van economische groei te betrekken.

Website http://www.economischegroei.net

Ter voorbereiding hebben in Nederland drie expert meetings plaatsgevonden, met economen, politici en ondernemers. De hierbij gebruikte probleemstelling is op deze site te vinden, en ook de verslagen van de gevoerde discussies, en andere documenten die van belang kunnen zijn. Er komt nog een expert meeting met vertegenwoordigers van de vakbeweging.

Op de nieuwe website www.economischegroei.net vindt u alle voorbereidende teksten, verslagen van de expert meetings, achtergrond informatie, het programma van de conferentie etc. Ook zullen we hier de mogelijkheden bekend maken hoe u kunt deelnemen aan de conferentie, eigen bijdragen kunt leveren aan het debat, waar u meer informatie kunt vinden over de thema's die wij aan de orde stellen.

U kunt zich aanmelden voor een abonnement op onze
nieuwsbrief. Wij houden u dan automatisch op de hoogte van de stand van zaken m.b.t. de voorbereiding van de conferentie en updates van deze website.

-------

Noten voor de pers

Website http://www.economischegroei.net

Meer informatie: A.W.M.Keune@uvt.nl

(einde persbericht)

-- Bericht verzonden door
Omslag Werkplaats voor Duurzame Ontwikkeling
voor www.economischegroei.net