OPG Groep N.V.

Persbericht

Utrecht, 10 januari 2008

Wijziging samenstelling Raad van Bestuur
OPG Groep

Frans Eelkman Rooda zal in het voorjaar afscheid nemen als Chief Financial Officer en lid van de Raad van Bestuur van OPG Groep. De Raad van Commissarissen heeft het voornemen Hans Janssen te benoemen tot zijn opvolger.

De Raad van Commissarissen en Frans Eelkman Rooda hebben in goed overleg besloten dat hij zal vertrekken als CFO van de onderneming. Hij zal aanblijven tot en met de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 2 april 2008. De Raad van Commissarissen is hem zeer erkentelijk voor zijn bijdrage aan het succes van de onderneming gedurende de elf jaar waarin hij als bestuurder betrokken was. Zo speelde hij een sleutelrol bij de stapsgewijze omvorming van OPG Groep van een distributiegerichte organisatie met produktiebedrijven naar een retailonderneming, met behoud van de sterke financiële positie van de groep. De Raad van Commissarissen wenst hem veel succes bij zijn verdere carrière.

Hans Janssen (40) werkt tot zijn overstap naar OPG bij Unilever in tal van functies in het financiële en logistieke werkveld. Zijn huidige functie is Vice President Finance van Unilever Benelux. In de afgelopen 17 jaar bekleedde hij bij Unilever diverse functies op het gebied van financiën, logistiek en fusies en overnames in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Singapore, Maleisië en Duitsland. In 1990 studeerde hij af als bedrijfseconoom aan de Katholieke Universiteit Brabant. Hans is tevens registercontroller. Hij is getrouwd en heeft drie kinderen.

De Raad van Commissarissen zal de benoeming van Hans Janssen tot CFO per 1 mei 2008, voor een periode van 4 jaar, voorleggen aan de Algemene Vergadering van Aandeelhouders. De arbeidsvoorwaarden van de overeenkomst passen binnen OPG's beloningsbeleid.