Ingezonden persbericht


Published: 08:00 10.01.2008 GMT+1 /HUGIN /Source: LBI International AB /AEX: LBI /ISIN: SE0000495293

LBi appoints new CEO

Amsterdam/Stockholm, 10 januari 2008

LBI International AB ("LBi"), het toonaangevende internationaal full-service digital agency, maakt bekend dat Luke Taylor, CEO van LBi UK, met onmiddellijke ingang wordt benoemd als de nieuwe CEO van LBi International. De heer Taylor volgt Robert Pickering op, die zal aanblijven als board member en adviseur van het management en de board bij fusies, overnames en andere strategische financiële alternatieven.

Luke Taylor (39) is een pionier in de digital agency business met uitgebreide internationale ervaring. Hij is de oprichter van Oyster Partners Limited in Londen en was Executive Vice President bij Framfab. In zijn functie van CEO LBi UK, was de heer Taylor onder andere verantwoordelijk voor de succesvolle integratie van de activiteiten van LB Icon en Framfab in de UK.

Theo Cordesius zal in zijn huidige functie als LBi International Executive Vice President of Operations worden bijgestaan door Jesper Andersen, de huidige Executive Vice President van LBi International en managing director van LBi Nordic business in Denemarken en Zweden. De heer Andersen zal worden aangesteld als Executive Vice President of Operations verantwoordelijk voor Denemarken, Zweden, België, Duitsland en Zwitserland waarbij hij rapporteert aan de heer Taylor. De heer Cordesius blijft verantwoordelijk voor Nederland, Italië, Spanje en de Verenigde Staten. Ewen Sturgeon, de huidige managing director LBi in Londen, zal worden aangesteld als CEO van LBi UK, hij zal direct aan de heer Taylor rapporteren.

Fred Mulder, Voorzitter van de LBi International Board over de wijziging in management: "We zijn zeer verheugd dat we de management kwaliteiten bij LBi intern beschikbaar hebben om toekomstig leiderschap in te vullen. Het doet mij genoegen deze nieuwe benoemingen bekend te maken die veel expertise bijeen brengen, voor zowel internationale operaties als digitale marketing. Ik ben ervan overtuigd dat dit nieuwe corporate management team de capaciteiten heeft LBi naar de volgende fase van ontwikkeling te brengen."

Luke Taylor, de nieuw aangestelde LBi CEO vervolgt: "We zijn met z'n allen de uitdaging aangegaan om van LBi een leidende speler te maken, niet alleen de nummer 1 in Europa, maar ook wereldwijd. Ons management team is zeer ervaren in onze business en in de geografische markten waar in we ons begeven. Onze visie is om full service te bieden in onze belangrijkste markten en onze uitvoering is gericht op het behalen van dit doel. Investeringen en overnames op het gebied van media en search zijn het bewijs van onze ambitie en voortgang. Ik verheug me op de mogelijkheid die ik heb gekregen om samen met mijn collega's LBi verder te werken aan groei en waardecreatie."

Fred Mulder voegt tot slot toe: "Ik wil van de gelegenheid gebruik maken Robert Pickering te bedanken voor de belangrijke rol die hij heeft gespeeld in de ontwikkeling van LBi in de afgelopen jaren. Na bijna 6 jaar aan het roer te hebben gestaan is het aftreden van Robert als CEO een logische stap, zowel persoonlijk als voor LBi. Ik kijk er naar uit met hem samen te werken in zijn rol van zowel board member als adviseur."

Het volledige persbericht kan via onderstaande link in Nederlands en Engels worden gedownload.



Ingezonden persbericht